Skip to main content

Reizen met de auto naar Hongarije Balatonmeer

balatonmeer hongarije

Een reis naar het Balatonmeer in Hongarije (Europa) vanuit België of Nederland kan je uiteraard ook met de auto doen. Vergeet de autoverzekering niet na te kijken. Wie de reis rustig wil laten verlopen plant misschien een overnachting in Duitsland of Oostenrijk om goed uitgerust op de vakantiebestemming aan te komen. Nürnberg is bijvoorbeeld een uitstekende tussenstop, na een goede 700 km, totale afstand tot Khestely is zo’n 1350 km. In Nürnberg kan je opteren voor hotels zoals het A1 Hotel, waar je voor nauwelijks 30 euro een tweepersoonskamer, Ibis Hotel is een alternatief of het vier-sterren AZIMUTHOTEL, waar je ook reeds voor 50 euro overnacht voor een tweepersoonskamer!

hotels in hongarije

Wij reden de volgende dag verder richting Balaton. De wegen zijn verrassend goed en het rijden gaat ook vlot. Wat we in Hongarije wel ondervonden was dat onze GPS niet direct de kortste weg volgde, maar we raakten ter plaatse zonder al te veel moeite.

Het Marianna Apartemanz levert mooie appartementen in een gemoedelijke familiesfeer mét uitgebreid ontbijt aan voortreffelijke prijzen, hun beoordeling van 9,7 op 10 zegt genoeg. Ook het pension Ilona is uitstekend, de gastheren enorm gastvrij en vriendelijk, het ontbijt lekker en de kamers “cozy”. Het voordeel is dat je beiden hotels kunt boeken “zonder” creditcard.

Mariana Apartemanz - Kasteel van Keshely - Ilona Pension
Mariana Apartemanz – Kasteel van Keshely – Ilona Pension

Kesthely zelf is heel leuk om vertoeven, je zit er aan de oevers van het Balatonmeer, waar je lekker kan eten aan goedkope prijzen, er is doorlopend een marktgebeuren, een wandelpark, het kasteel dat je bezoekje waard is en waar je jezelf kan laten rondrijden met retro paard en kar!

Om eerlijk te zijn vond ik het Balatonmeer zelf minder dan wat ik ervan verwachte. Het was het zien waard, maar de rust om direct terug te keren is er niet. Als je er rondrijd in het binnenland kom je ook twee soorten mensen tegen. Enorm vriendelijk of nors (alla communistentijd) Om te eten zit je er echter goed, Hongaars eten is lekker en er zijn ook vlot internationale specialiteiten te verkrijgen.

Een fotoimpressie van Kesthely - Hongarije
Een fotoimpressie van Kesthely – Hongarije

Nu, het Balatonmeer bekoorde mij minder, maar de omgeving en omliggende oorden maken alles dan weer zeker goed. Balatonfüred bijvoorbeeld is een oord van ontspanning voor jong en oud. Je vraagt het beste ook info in je pension, wat ik zou aanraden boven een hotel, die er zowiezo niet veelvuldig zijn. De mensen geven zeker heel graag uitleg.

Vergeet ook niet dat je om Oostenrijk door te rijden een wegenvignet moet aanschaffen en ook in Hongarije is dat het geval. Voor Oostenrijk gaat dat om een paar Euro, Hongarije koste mij ongeveer 13 Euro voor een vignet van 14 dagen.

balatonmeer

Kijk als tip ook eens naar de beoordelingen van de pensions alvorens te boeken. Een lage beoordeling betekent vaak dat je beter de plaats niet neemt, beoordelingen boven de 8 zijn wel het boeken waard. Op sites als Tripadvisor, Booking.com, Trivago kan je zeker terecht om verder opzoekingswerk te doen. Hieronder nog wat foto’s van Balatonfüred en de rit van Kesthely ernaartoe want ook onderweg kwamen we pittoreske dorpjes tegen.

Veel plezier in Hongarije! (De Schrijver Yvan)

One thought to “Reizen met de auto naar Hongarije Balatonmeer”

  1. Voor wijnliefhebbers is de omgeving rond het Balaton ook geweldig. De zuidoever (Balatonlelle) evenals de noordoever (Csopak – Badacsony – Zanka) lenen zich uitstekend voor wijnbouw. Een tiental variëteiten gedijen uitstekend op afwisselend rode aarde (Csopak), vruchtbare vallei (Scisco) en vulkanische ondergrond (Badacsony). Na de val van het communisme verdween ook het zware juk op de wijnboeren om enkel massawijn te produceren voor eigen volk. De passie om wijnen van kwaliteit te maken is weer opgelaaid bij een aantal jonge wijnboeren die meestal goed geschoold zijn door verblijven in typische wijnlanden als Frankrijk en Italië. Hongarije als wijnland heeft zeer goede klimatologische omstandigheden om een goede kwaliteitswijn te maken. Er zijn al vaak meerdere medailles op internationale wijnbeurzen behaald. Kortom: Hongarije heeft veel te bieden.

Reacties zijn gesloten.