Skip to main content
barbados

Griekenland vakantietips en informatie

Griekenland vakantietips en informatie – Griekenland is een prachtig land om je reis te vieren. Het is naar Athene maar 3,5 uur vliegen dus je bent er zo. Maar wanneer je er bent waan je je in een hele andere wereld je zit aan de andere kant van Europa. Je leert een totaal nieuwe cultuur kennen, de dorpjes zijn prachtig om te bezichtigen, maar ook wanneer je op het strand wil liggen of van de natuur wilt genieten kan het allemaal.

Griekenland is een populaire reisbestemming, dit komt mede doordat het er een fijn klimaat is, de winters zijn zacht en de zomers zijn warm. Het is er bijna altijd mooi weer. Ook is het een populaire bestemming, omdat het niet ver reizen is.

Ligging en landschap

Griekenland bestaat voor 70% uit bergen. Ook heeft Griekenland veel eilandjes. Het is gelegen in het zuiden van Europa.

Aantal inwoners

10.737.428

Oppervlakte

131.957 km²

Munteenheid

Euro

Talen

Grieks

Openbaar vervoer

de bus is het populairste vervoer in Griekenland, dit komt doordat de bus een groot netwerk heeft en regelmatig rijdt. De trein daar in tegen heeft een klein netwerk en de service is niet de beste. In Athene is de metro het belangrijkste vervoersmiddel. De metro sluit aan op al het andere openbaar vervoer. Openbaar vervoer is goedkoop, je kan dag kaarten, week kaarten of per reis deze is 90 minuten geldig en in die 90 minuten kan je gebruik maken van al het openbaar vervoer. Een week of dag kaart is goedkoper om per reis een kaartje te kopen.

Tijdsverschil

Het is een Griekenland altijd een uur later.

griekenland

Klimaat

Middellands zee klimaat, dat betekend zachte winters en warme zomers.

Religie en cultuur

godsdienst speelt nog steeds een grote rol in Griekenland. Bijna alle kinderen worden gedoopt. En bijna iedereen trouwt in de kerk, ook al is een burgerlijkhuwelijk nu ook wettelijk. De religie en tradities zijn nauw verbonden aan elkaar. De bevolking kan hun regering goed oplichten, maar vreemden (buitenlanders) worden nauwelijks opgelicht. Wanneer je je tas of portemonnee vergeten bent krijg je deze altijd wel terug, zonder dat ze uit zijn op een beloning of iets dergelijks.

Eten en drinken

de Griekse keuken is erg divers, ze bereiden verschillende gerechten en iedere streek of eiland heeft zijn eigen specialiteiten. Maar bijna al het eten wordt gemaakt in olijfolie en ze zijn dol op specerijen dus die zal je ook veel terug proeven. Er wordt voor het eten vaak ouzo gedronken, tijdens het eten wordt er wijn gedronken en na het eten metaxa.

Indicatie van enkele prijzen

ondanks al het negatieve nieuws over Griekenland zal je er weinig van merken dat het crisis is. De prijzen zijn op het zelfde niveau van Nederland. De vluchten naar Griekenland toe kan je nu voor een lagere prijs krijgen, aangezien ze toeristen willen trekken om de economie op gang te houden.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties wel wordt de inenting tegen teken encefalitis aangeraden wanneer je langer dan 4 weken gaat kamperen of veel door de natuur gaat lopen. Dit geld vooral voor de periode van maart tot november.

Reisdocumenten

Je dient een geldig identiteitsbewijs en paspoort in bezit te hebben.

Excursietips

Griekenland heeft veel verschillende eilanden de bekendste zijn Rhodos, Kreta, Kos, Lesbos en Corfu. Wanneer je op Kos verblijft is het uur met de boot naar Bodrum. Het is een klein stukje reizen, maar een wereld van verschil, Bodrum is een prachtige plaats om naar toe te gaan er is een grote markt waar werkelijk alles verkrijgbaar is, ook de haven is leuk om te bekijken. Kos en Kreta zijn echt party eilanden, veel jongeren toeristen komen hier naartoe om een weekje alleen maar te feesten te genieten van het mooie weer.

Griekenland: Meer foto’s en bezienswaardigheden

2 gedachten over “Griekenland vakantietips en informatie”

Reacties zijn gesloten.