Skip to main content
egypte

Egypte het land van de piramides en de faraos

Veel mensen kennen Egypte door zijn piramides deze zijn natuurlijk indrukwekkend om te zien en als je in Egypte bent moet je de piramides ook echt gaan bezoeken. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven, Kameel rijden, duiken er zijn prachtige plaatsen waar je dit kan doen, met een jeep een safari maken maar natuurlijk kan je ook in Egypte van elkaar en van de rust genieten na een drukke periode van de bruiloft. Een welverdiende spa kan je in vele resorts vinden. Er is genoeg te doen in Egypte dus vervelen zal niet snel gebeuren.

Bekijk hier alle foto’s en informatie over Nijlcruises in Egypte

Ligging en landschap

Egypte ligt in het continent Afrika aan de Middellandse zee.

Aantal inwoners

83.082.869 inwoners

Oppervlakte

1.001.449 km²

Munteenheid

Egyptische pond

Talen

Arabisch is de officiële van Egypte, wanneer je in handelssteden komt wordt er ook vaak engels en frans gesproken.

Openbaar vervoer

De bus is een goed en goedkoop. Er rijden veel bussen naar de gekste plaatsen. Wanneer je een speciale bus zoekt is het handig om te vragen, aangezien er op de borden alleen Arabisch staat. Vervoer voor grote afstand is goed geregeld. Wanneer je met een taxi gaat reizen houd er dan rekening mee dat de taxi’s vaak niet goed zijn onderhouden. Ook hebben de taxi’s in Egypte geen tellers, waardoor van te voren een prijs afspreken erg belangrijk is. Er zijn ook wel luxere taxi’s die meestal voor de hotels staan, ook hier is het belangrijk om van te voren een prijs af te spreken.

Tijdsverschil

In Egypte is 2 uur later in de winter, in de zomers is dit verschil 3 uur.

Klimaat

Egypte heeft een woestijn klimaat, dat betekend dus heel weinig regen en hele hete zomers, natuurlijk betekend dat ook milde winters. De temperaturen kunnen in de woestijn grote verschillen hebben soms wel van 20 graden verschil. In het binnenland is dat verschil veel kleiner op een dag in de avond kan de temperatuur daar zo’n 11 tot 15 graden afkoelen.

Religie en cultuur

In Egypte is ongeveer 90% moslim de andere 10% bestaat uit Christenen en andere kleinere geloven. De Islam is overal terug te zien en te horen, een paar keer op een dag hoor je klokken luiden als oproep voor het gebed. Het wordt erg op prijs gesteld wanneer je rekening houdt met de cultuur.

Eten en drinken

De keuken van Egypte is beïnvloed door de Griekse, Italiaanse, Turken, Engelsen en Fransen. Bekendste gerechten uit de keuken van Egypte zijn Mezze dat zijn kleine gerechtjes die vaak met meerdere personen worden gegeten. Kofta dat zijn gehaktballen en Hamam is duif. De Egyptenaren zijn niet zo dol op groeten, dat zal je dan ook niet snel krijgen.

Shai is een soort thee die mierzoet gedronken wordt. Ook de koffie wordt er erg zoet gedronken. Aangezien Egypte een moslimland is hoef je niet bang te zijn dat je niet van een alcoholische drankje kan genieten. Ook zijn er lekker sapjes te verkrijgen bij de sap barretjes.

Indicatie van enkele prijzen

Zoals bijna iedereen al weer liggen de prijzen in Egypte behoorlijk lager dan in Nederland. Wel is het belangrijk dat je op de markt goed in de prijzen onderhandeld, dit geldt vooral wanner je toerist bent. Groenten, fruit en benzine prijzen liggen een stuk lager als in Nederland. Ook uiteten in Egypte is een stuk goedkoper, je betaald voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht ongeveer 15 euro.

Vaccinaties

Wanneer je zeven dagen voordat je naar Egypte gaat in gele koorts land bent geweest, is het verplicht om een vaccinatie tegen de gele koorts te nemen. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties.

Vaccinaties voor hepatitis A en DTP worden wel aangeraden, ongeacht de verblijfsduur.

Reisdocumenten

Je bent in het bezit van een geldig paspoort die na het verblijf in Egypte nog 6 maanden geldig is. Ook bent u verplicht om een visum aan te schaffen deze prijs ligt rond de €15 en €25. Het verschil van deze prijs ligt aan de aanbieder van de reisorganisatie en of de wisselbalie.

Excursietips

Piramides

Egypte is vooral bekend om zijn piramides, deze moet je dan ook gezien hebben wanneer je naar Egypte ben geweest. Er zijn verschillende theorieën hoe de piramides zijn gemaakt, het is nog steeds niet mysterie hoe ze precies zijn gebouwd. De piramides zijn grafmonumenten, deze grafmonumenten waren voor de hogere klassen bevolking. De beroemdste piramide is die van Cheops gelegen in Caïro. Deze piramide is 146 meter hoog en behoort tot een van de zeven wereld wonderen. Natuurlijk heeft Egypte nog veel meer piramides die je kunt bezoeken.

Oase Siwa

De Oase Siwa is gelegen in het westen van Egypte vlak bij de grens van Libië. Volgens veel mensen is deze oase de mooiste oase van het land. De oase bestaat uit duizenden dadelpalmen en olijfbomen. In de oase liggen meer dan tweehonderd bronnen, de bron van de zon is de beroemdste, koningin Cleopatra zou hier een bad in hebben genomen.

Duiken

In Egypte kan je kan heel goed duiken. Vooral bij de Rode Zee is duiken erg bekend, er is daar een mooi koraalrif en het water is erg helder. Dit maakt het duiken een spectaculaire ervaring. Je zult er de mooiste kleurrijke vissen tegen komen, deze kan je goed zien door het heldere water.

2 gedachten over “Egypte het land van de piramides en de faraos”

Reacties zijn gesloten.