Skip to main content
Jamaica

Jamaica is een eiland in de Caribische Zee

Jamaica is een eiland in de Caribische Zee. Het is een eiland met erg veel bergen. Het hoogste punt is op de Mountain Peak (226m). In het westen vind je ook watervallen, ravijnen en rivieren. Op Jamaica leven veel zeldzame vogels zoals de Doctor Bird. Jamaica telt 2.700.000 inwoners. De bevolking bestaat uit Europese, Afrikaanse, Arabische, Chinese en Indische afkomst. Jamaica is een perfecte vakantiebestemming. Het is een van de mooiste eilanden in de Cariben.

Het heerlijke weer, de relaxte sfeer en een mix van alle culturen maakt Jamaica erg aantrekkelijk voor veel toeristen. Jamaica is natuurlijk hét land van Bob Marley en dat merk je. Reggae muziek hoor je in de bus, op de straten. Bijna overal! Er zijn mooie tochten te maken door de Blue mounts, routes op vlotten over de Rio Grande, zwemmen met dolfijnen bij Dolphins Cave en prachtige grote golfbanen. Kortom Jamaica heeft alles te bieden!

Religie en cultuur

Jamaica kent geen eigen godsdienst. De meerderheid is Christen. Daarnaast zijn er nog kleine groepen Joden, Hindoes en Moslims. Veel Jamaicanen zijn lid van de Rastafari. Jamaica is natuurlijk hét land van de reggae muziek, dit door grote namen als Bob Marley en Peter Tosh. Dit zie je ook erg veel terug in het land.

Eten en drinken

De Jamaicaanse keuken is er eentje van alle culturen. Je kunt er Spaans, Engels, Indisch, Chinees en Afrikaans . Veel gerechten zijn een mix van al deze culturen. Ackee is een Jamaicaanse vrucht die gekookt naar een ei smaakt. Ook word Jerk/pork/chicken/fish vaak gegeten. Dit wordt bereid in een olievat waar varkensvlees, kip of vis tegelijk word gegrild en gestoomd.

Indicatie van enkele prijzen

Koffie USD1,50
Frisdrank USD1,50
Bier USD2,00
Cocktail USD4,00
Sandwich USD4,00
Ontbijt USD6,00-10,00
Diner USD10,00-35,00

Excursietips

– Reggae nine miles tour, hier ga je langs de geboorte- en rustplaats van Bob Marley.
– Jeepsafari door Jamaica.
– Zwemmen met dolfijnen! Dit kost van USD155 tot USD210.
– Vlotvaren op de Rio Grande.
– Een trip naar de Blue mountains en de stad Kingston.

Vaccinaties

Om naar Jamaica te reizen heb je geen vaccinaties nodig

Reisdocumenten

Om naar Jamaica te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Visum is niet nodig.

Oppervlakte

10.991 km²

Munteenheid

Jamaicaanse dollar

Talen

De officiële taal is Engels. Een groot deel van de bevolking spreekt wel een dialect, namelijk het Patois.

Openbaar vervoer

het openbaar vervoer kent geen vaste tijden. Als er een bus langsrijdt moet men gewoon hun hand opsteken. In Montega Bay is de verzamelplaats voor de bussen. De bussen gaan pas rijden als er genoeg mensen in de bus zitten. Wij adviseren om niet met de bus te gaan want de gemiddelde wachttijd is 1,5 uur!