Skip to main content
Aruba

Vakantie op Aruba is een luxe van rust

Aruba is een leuke vakantiebestemming. Vakantie op Aruba is een luxe van rust. Het is er heerlijk weer en er is van alles toe doen. Wanneer je wilt ontspannen kan je op het strand onder de palmbomen gaan liggen. Wanneer je actieve bezigheden wilt gaan doen is er ook van alles te doen. Een jeepsafari, duiken, snorkelen en nog veel meer. Dus wat dat betreft voor ieder wat wils. Er is overal heerlijk eten verkrijgbaar, in leuke restaurantjes waar je kunt genieten van de maaltijden die geserveerd worden. Na het eten kunnen je nog een tijd lang buiten zitten, omdat de temperatuur ’s avonds nog erg aangenaam is. Neem dan een spectaculaire cocktail, je kan ze krijgen in alle kleuren en smaken.

Ligging en landschap:

Aruba is een van de 1000 eilandjes van de Antillen. Ondanks dat Aruba niet groot is heeft het wel veel verschillende landschappen, zo telt Aruba kilometers lange witte zandstranden, heuvels, kalksteenplateaus en zandduinen.

Aantal inwoners:

103.065 inwoners

Oppervlakte:

180 km²

Munteenheid:

Arubaanse florin, deze mag niet in of uitgevoerd worden.

Talen:

Nederlands en Papiaments.

Openbaar vervoer:

De beste manier om te reizen met het openbaar vervoer is de bus, de bus is een erg goedkoop vervoersmiddel. Je kan ook taxi nemen, voordat je wegrijdt moet je wel een prijs afspreken aangezien er geen meter in de taxi zit.

Tijdsverschil:

In de winter maanden is het in Nederland 5 uur vroeger in de zomer maanden is dit verschil 6 uur.

Klimaat:

Op Aruba heerst een tropisch klimaat, dat betekend dat er in de zomer temperaturen van 29 tot 32 graden plaats vinden. In de overige maanden zijn de temperaturen ook erg aangenaam.

Religie en cultuur:

Er zijn op Aruba 80 verschillende nationaliteiten, dit maakt van Aruba een multicultureel eiland. De bevolking van Aruba is overigens ook erg trots op hun land, de vlag en het volkslied.

Eten en drinken:

Het eten en drinken op Aruba is erg divers, dit komt met name door de verschillende nationaliteiten die allemaal een inbreng hebben op de keuken. Ook zijn er veel verschillende cocktails te verkrijgen. Het is natuurlijk niet voor niets de Caraïben.

Indicatie van enkele prijzen:

Over het algemeen zijn de prijzen in Aruba het zelfde als in Nederland. Toch liggen de prijzen in de toeristische plaatsen wel hoger. De prijzen van de resorts liggen over het algemeen ook erg hoog in Aruba.

Vaccinaties:

Je hebt geen inentingen nodig voor Aruba, maar wanneer je 7 dagen voordat je naar Aruba in een gele koorts land bent geweest is het wel verplicht een vaccinatie tegen de gele koorts te nemen.

Reisdocumenten:

Wanneer je naar Aruba reist ben je verplicht om een geldig paspoort te hebben. Dit paspoort moet bij verlaten van Aruba nog 6 maanden geldig zijn.

Excursietips:

Palm Pleasure, Sunset Sail

alleen genieten van de zonsondergang op het strand? Nee hoor, dat kan ook op een luxe Catamaran. Samen genieten met die ene speciale persoon onder de sterrenhemel met een lekker drankje. Er is een mooie bar waar je heerlijk tropische cocktails kunt bestellen. Deze excursie begint om 17.30 en duurt ongeveer twee uur. Het wordt aangeraden om luchtige kleding te dragen en platte schoenen!

Aruba Safari Jeep Tour

Wat de safari tour van Aruba zo bijzonder maakt zijn de leuke gidsen die met je meegaan. Je krijgt de mooiste plaatjes te zien die je kan vinden in Aruba. De auto’s zijn erg sterk en comfortabel wat er voor zorgt dat het een geweldige rit gaat worden.De tour duurt 8 uur van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags. Je krijgt drankjes en er zit een barbecue bij en snorkelspullen.

One thought to “Vakantie op Aruba is een luxe van rust”

Reacties zijn gesloten.