Skip to main content
Belgische Ardennen

Goedkope autobestemmingen in Europa: 5 tips

Goedkope autobestemmingen in Europa: 5 tips

“De vakantie begint al met de reis ernaartoe”, hoor je weleens. Zo hoort het ook en zeker als je met de auto gaat.

Volledige vrijheid

Er zijn maar weinig vervoersmiddelen waarmee je zó gerust naar je vakantiebestemming reist dan met de auto. Je beslist zelf over je vertrektijd, je kunt veel meer bagage meenemen dan in het vliegtuig en als je moe bent dan strek je de benen wanneer je wilt.

Indrukwekkende bestemmingen, bescheiden budget

Ook op je bestemming wil je niet teveel aan je portemonnee denken. Daarom hebben we 5 vakantiebestemmingen in Europa voor je uitgezocht die je zéker gezien moet hebben en bij een bescheiden budget passen.

  • Praag, Tsjechië

Het is geen toeval dat Praag in vele lijstjes voorkomt, want Praag heeft alles: cultuur, culinair, en een bijna ontelbaar aantal historische gebouwen maken het bijna een openluchtmuseum. Vanaf het midden van ons land is het een goeie 850 km rijden.

  • De Kroatische kust

Kroatië is al jaren een mateloos populaire vakantiebestemming. En terecht, want met de auto kun je ideaal de hele kust ontdekken. Vanaf de streek Istrië bezoek je de authentieke stadjes Poreč en Rovinj. Richting het Zuiden wordt het alleen maar beter: van het amfitheater in Pula, de beroemde watervallen van Krk, tot de vestingsteden Split en Dubrovnik.

  • Krakau, Polen

Op 1.200 kilometer vanaf Utrecht ligt het ‘Florence van Polen’, Krakau. Het rijke historische centrum pronkt zelfs op de Werelderfgoedlijst. De route naar Krakau is trouwens ook geen straf!

  • Balatonmeer, Hongarije

Het grootste meer van Midden-Europa is omgeven door natuur. Ontdek de vele mooie plaatsjes rondom het meer en vergeet vooral tussendoor niet te genieten van de rijke traditionele (en goedkope!) keuken. En een uitstapje naar het historische Boedapest ligt op anderhalf uur rijden.

  • Belgische Ardennen

Op slechts tweeënhalf uur rijden vanaf Utrecht ligt het bekendste stadje van de Ardennen, Spa. Het kuuroord is bekend van het mineraalwater en het nabijgelegen Formule 1-circuit Spa-Francorchamps. Of wat dacht je van een roadtrip om de Ardennen heen?

Puntjes op de “i”: een passende autoverzekering

Je gaat pas écht zorgeloos op weg als je auto goed verzekerd is. Een goede autoverzekering is er eentje die bij jouw persoonlijke situatie past. Want hoe werkt dat ook alweer met schadevrije jaren, dekkingen, pechhulp, de bonus-malus ladder? En wat zijn de premies? Geen zorgen.

Je startpunt is een vergelijking bij een onafhankelijk partij. Je kan heel makkelijk een autoverzekering afsluiten. Het resultaat is zo duidelijk dat je een verzekering afsluit nog voordat je een kop koffie leeg kunt drinken.

Goede reis!