Skip to main content
Drie van de mooiste autoroutes van Europa

Drie van de mooiste autoroutes van Europa

Drie van de mooiste autoroutes van Europa

Door het coronavirus zou het ook maar zo kunnen dat het in 2021 niet eenvoudig wordt om het vliegtuig te pakken om prachtige exotische bestemmingen in bijvoorbeeld Azië te ontdekken. Om dan alsnog te kunnen genieten van je vakantie kun je goedkope autoverzekeringen afsluiten er met je edele vierwieler op uit trekken. Zonder goedkope autoverzekering kun je immers niet door Europa reizen in je auto. Tijdens je reis door dit continent zou je de mooiste autoroutes van Europa kunnen ervaren. In dit artikel vind je daar drie goede voorbeelden van die je zeker niet mag missen. 

Adria Magistrale

De Adria Magistrale is maar liefst 1200 kilometer lang. Je bent dus wel even onderweg als je deze route wilt rijden, maar dat vind je vast niet erg. Deze weg brengt je namelijk langs de kust van Kroatië en Montenegro. Prachtig! Je zult dan ook genoeg tijd krijgen om volop te kunnen genieten van de mooie blauwe zee. Aan de andere kant van de Adria Magistrale zul je juist ruige bergpassen zien, wat natuurlijk ook een lust voor het oog is. Deze route volgt de Kroatische kust van Opatija in het noorden van het land tot Dubrovnik in het zuidelijke deel.

Trollstigen

Als je geen last hebt van wagenziekte dan moet je zeker een keer de Trollstigen rijden. Deze route in Noorwegen heeft maar liefst elf haarspeldbochten binnen 20 kilometer. Bovendien zul je na elke bocht een ander uitzicht hebben die stuk voor stuk beeldschoon zijn. Zo zul je indrukwekkende bergen, fjorden, watervallen en valleien kunnen zien tijdens het rijden van de Trollstigen. Oh ja, deze weg gaat gemiddeld met maar liefst 8 procent omhoog. Hopelijk heb je dus ook geen last van hoogtevrees! Pas ook op de trollen die zomaar ineens voor je auto kunnen lopen.

Schwarzwaldhochstrasse

Voor een mooie bergweg hoef je helemaal niet ver weg. De Schwarzwaldhochstrasse door het Zwarte Woud in Duitsland is namelijk zeker een aanrader. Met name bij zonsopkomst zal dit zorgen voor prachtige views. Ook zal het dan het rustigst zijn op de weg. Je zou trouwens ook nog voor de Deutsche Alpenstrasse kunnen kiezen, wat zeker de bekendste autoroute is van Duitsland. Het is meer dan 450 kilometer lang en zal telkens opnieuw voor adembenemende uitzichten zorgen. Onderweg kom je langs de Zugspitze, maar ook langs de Königssee en Neuschwanstein. Van alles wat dus bij de Alpenstrasse!