Skip to main content
Nederland

Nederland heeft veel bezienswaardigheden

Nederland wordt ook wel beschouwd als het ‘koude kikkerlandje’, maar toch zijn er heel veel bezienswaardigheden en vakantiebestemmingen. Zo kun je lekker een weekendje naar het strand of even een weekje op de camping staan op de Veluwe. Nederland is erg veelzijdig maar op het mooie weer kan je niet altijd te rekenen.

Alleen al voor de natuur is het de moeite waard om delen van Nederland te bezichtigen. De duinen het strand, de bossen, de tulpen velden en de afwisselende landschappen zijn al iets waar je je de hele dag bij kunt genieten en vermaken. Een daguitstap of vakantie met je hond is zeker een aanrader voor dierenliefhebbers. Nederland heeft heel veel mooie wandelroutes in kaart gebracht. Heerlijk een stuk fietsen in de natuur gaat in dit land gemakkelijk. Overal in het land zijn wel fietsvriendelijke wegen gemaakt.

Activiteiten

Daarnaast zijn er ook genoeg bezienswaardigheden te vinden, de molens, dijken, museums, dorpjes hebben iets authentieks en brengen je in de Hollandse cultuur. Maar voor de jongeren zijn er genoeg attractieparken en evenementen in dit land te vinden. Er zijn ook mogelijkheden om activiteiten met het hele gezin te doen, zo kun je bijvoorbeeld gaan wadlopen, zeilen, naar de bioscoop of meedoen aan de Elfstedentocht die jaarlijks rond de meivakantie plaatsvindt.

Cultuur

De Nederlander staat bekend voor buitenlanders als een nuchter en gierig persoon. Ze gaan graag onaangekondigd op bezoek bij familie of vrienden. Daarnaast vieren Nederlanders ook feestdagen zoals Koninginnedag, verjaardagen, kerst, Pasen, Goede Vrijdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, sinterklaas, Sint-Maarten, Oud- en Nieuwjaarsdag.

Er zijn veel verschillende soorten accenten in Nederland. De hoofdtaal in ABN en dat staat voor Algemeen Beschaafd Nederlands. Daarnaast zal het accent in de meeste dorpen en steden in Nederland het verschil maken. Naast Nederlands spreken de meeste Nederlanders 1 of 2 andere talen. De talen Engels, Frans, Duits en Spaans krijgen ze mee met het taalonderwijs. Met deze talen kunnen ze beter met de buitenlanders communiceren omdat zij er vanuit gaan dat wij de taal kunnen terwijl zijn geen moeite doen om onze taal te ondervinden.

Nederland

Stamppot

Nederlanders eten voornamelijk aardappelen met groenten en een stukje vlees. Veel andere culturen kunnen deze vorm van de avond maal niet. Het nationale Nederlandse gerecht staat voor boerenkool met worst. Daarnaast staan wij ook bekend om de kolen. Hierbij kun je denken aan bloemkool, spitskool en rodekool.

Kaas

Kaas is een export product dat over de hele wereld heen gaat. Nederlands is gespecialiseerd in zijn kazen. De meeste landen zullen Gouda Kaas herkennen. Er bestaan meerdere kaasmarkten in Nederland. Deze zijn te vinden in Alkmaar, Edam, Hoorn, Gouda en Woerden. Een bezoekje aan deze kaasmarkten is het zeker waard. Bij deze kaasmarkten zijn de meeste mensen die meedoen aan het evenement ook verkleed in klederdracht.

Klompen/ Boeren

Veel buitenlanders hebben het idee dat Hollanders op klompen lopen en in elk stadje of dorpje wel platteland is waar op verbouwt wordt. Dit is echter niet bij alle locaties het geval. Nederlanders hebben dit imago jaren geleden opgebouwd maar zal in de loop van de tijd rustig afgebouwd moeten worden. Wel zijn er jaarlijks feesten in dorpen dat ze terug in klederdracht gaan.

Ook is het mogelijk om museums op te zoeken waar de werknemers in kledendracht werken en met het accent van vroeger. Hierbij kun je de volgende museums bezoeken:

– Zuiderzeemuseum, gevestigd in Enkhuizen
– Openluchtmuseum, gevestigd in Arnhem
– Roosje Hindeloopen, gevestigd i n Hindeloopen
– Museum ’t Vurhuus, gevestigd in Spakenburg
– Klederdracht – en visserijmuseum, gevestigd in Spakenbrug
– Museum Boerderij, gevestigd in Staphorst
– Museum de Muts, gevestigd in Uden
– Huizermuseum, gevestigd in Huizen
– Zaanseschansmuseum, gevestigd in de Zaanstreek
– Museum het Noorderhuis, gevestigd in de Zaanstreek
– Markenmuseum, gevestigd in Marken
– Muzee Scheveningen, gevestigd in Scheveningen
– Volendam museum, gevestigd in Volendam
– Museum Het Oude Raadhuis, gevestigd in Urk
– Zeeuws Museum, gevestigd in Middelburg

Zoals je ziet is er keuze genoeg voor een cultureel dagje uit.

Nederland

Horeca

In elk dropje en stadje zijn er horecagelegenheden te vinden in Nederland. In geen enkele kroeg, café, discotheek mag er gerookt worden. In de grotere steden zullen de grotere clubs te vinden zijn waar de jongeren hun weekend besteden. Daarnaast zijn er veel culinaire restaurants in Nederland te vinden. Er is een brede keuze van etenstentjes. Het is mogelijk om lekker uiteten te gaan bij een pizzeria maar je kunt ook luxueus uiteten gaan in een 4 sterren hotel

Legaal drugs / De wallen

Nederland staat voor de buitenlanders erg bekend om de legale coffeeshops. Bij deze shops is het mogelijk om aan legaal drugs te komen. Hierbij kun je denken aan wiet en hasj. Coffeeshops zijn in Nederland legaal gemaakt om de handel van straat af te halen. Daarnaast verdient de overheid aan het drugverkoop omdat over de verkoop van deze drugsproducten 19% btw wordt betaald.

De wallen wordt bestempeld als de bekendste hoerenbuurt van de westerse wereld. Hierbij worden veel raamprostituees bedreven. Een raamprostituee betaald vaak voor een dagdeel zijn/haar raam plus een werkruimte. Daarnaast onderhandeld de prostituee over de prijs en de verlenen diensten aan de klant. De wallen zijn zo populair omdat mannen rustig kunnen genieten van het vrouwelijke schoon. De Nederlandse regering heeft prostituee op bepaalde plaatsen tot zekere mate legaal heeft gemaakt.

2 gedachten over “Nederland heeft veel bezienswaardigheden”

Reacties zijn gesloten.