Skip to main content
marseille toerisme

Frankrijk is het land van melk en honing

Bijna elke Nederlander is wel eens in Frankrijk geweest. Al is hij/zij er niet op vakanties geweest is hij of zij er wel doorheen gereden om naar andere landen te gaan. Frankrijk is een erg populaire vakantiebestemming van de Nederlanders. Door de vele mogelijkheden en grote variatie van bezienswaardigheden heeft het land veel te bieden voor de toerist. Vooral de hoofdstad Parijs is een grote toeristentrekker.

Een van de grootste landen van Europa is Frankrijk. De aangrenzende landen zijn België, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Andorra en Monaco. Het eiland Corsica behoort ook tot Frankrijk en bevindt zich in de Middellandse zee. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Andere steden die te vinden en te bezoeken waar zijn in dit land zijn: Bordeaux, Toulouse, Nice, Marseille en Lyon.

In Frankrijk kan iedereen zijn plezier wel vinden. Cultureel is er veel te doen in dit land, zo heeft Frankrijk veel oude stadjes met smalle en knusse steegjes, kerken, kathedralen en overal zijn de sporen van de oorlog nog deels zichtbaar. Deze zichtbare delen kun je terug zien in museums, restanten en ruïnes. Naast de culturele gebouwen is de natuur van Frankrijk erg mooi. Er zijn veel nationale parken, berggebieden en grote rivieren. Er kan in de winter gedaan worden aan wintersport in de berggebieden.

marseille toerisme

Het grootste deel van Frankrijk is omringt door de Atlantische Oceaan. De kustlijn bestaat merendeels uit rotsen dan uit strand. Frankrijk staat ook bekend om de Tour de France. Dit is een jaarlijks terugkomend evenement dat vele toeristen trekt, ook Nederlandse toeristen. De Nederlanders noemen het een spectaculair evenement dat je echt eens moet meemaken. Daarnaast staat Frankrijk bekend om Disneyland Parijs, de Eiffeltoren en de uitgestrekte zonnebloemvelden en wijngaarden.

Klimaat

Het klimaat van Frankrijk is op te delen in 3 verschillende klimaten, namelijk een gematigd zeeklimaat, mediterraan klimaat en een hooggebergteklimaat. Een overgroot deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Verder heeft het land in het uiterste zuiden en het oosten een mediterraan klimaat. Bij de Franse Alpen komt het hooggebergteklimaat voor. De bergen zijn in het winter bedekt met sneeuw. In de zomerperiode is het vrij warm in dit land, de gemiddelde temperatuur is ongeveer 25 graden. In het zuidoosten van het land komen de hoogste temperaturen voor, dit kan oplopen tot een gemiddelde temperatuur tot 30 graden.

Toeristen

Ieder jaar komen miljoenen toeristen naar Frankrijk. Dit kan zelfs oplopen tot 90 miljoen toeristen per jaar. Mensen over de hele wereld gaan op vakantie in Frankrijk. De meest voorkomende toeristen die dit land bezoeken komen uit Duitsland, België, Nederland en Engeland.

Niet ieder dorpje en stadje loopt over van het toerisme. De omgeving van Parijs is het drukst bevolkt met toeristen. De meeste populaire attracties bevinden zich daar ook. Deze bezienswaardigheden zijn al goed voor 30 miljoen toeristen per jaar. Natuurlijk zijn de andere gebieden ook leuk om heen te gaan. Daar kun je als toerist de prachtige wijnstreken en grote lavendelvelden beschouwen. Maar de lokale markten in de dorpen en steden zijn ook heerlijk om doorheen te kuieren.

Marseille Frankrijk

Eten en Drinken

Frankrijk staat bekend om haar superieure kookkunsten. Het eten in de restaurantjes zijn wel wat aan de dure kant, maar wat je er voor uitgeeft is het zeker waard. Je kunt er heerlijk genieten van de lekkerste gerechten uit de Franse keuken. De meest voorkomende gerechten die uit de Franse keuken komen zijn: escargots, Franse kazen en de luxueuze gerechten. Frankrijk heeft het voor elkaar gekregen om deze gerechten wereldwijd in bistro’s te laten serveren. Het is ook mogelijk om voor minder geld te genieten van een heerlijke Franse maaltijd. Hierbij kun je crêpes eten, deze kun je vullen met bijvoorbeeld banaan of chocolade. Het recept kun je vinden onder diversen.

Frankrijk staat ook bekend om zijn wijnen. Omdat dit product veel geproduceerd wordt in dit land, zijn er veel excellente wijnen waarvan je kunt genieten, zo bij een wijnproeverij als bij een restaurant.

Bezienswaardigheden

– De Eiffeltoren, ook wel het symbool van Parijs.
– Disneyland Parijs.
– Pittoreske dorpjes bezoeken om de cultuur van Frankrijk op de snuiven.
– Parfummuseum Grasse, Vermaak je in dit museum en maak je eigen parfum.
– De hoogste brug ter wereld, viaduct van Milau.
– Het Louvre Museum.
– Kastelen en monumenten.
– Alpe D’Huez.
– De wijngaarden, en wijnproeverijen.
– Survivalparken in de bomen door heel Frankrijk.

Marseille Frankrijk bourse

Inkomsten

Er komen veel toeristen naar Frankrijk. Dit is hierdoor een grote inkomstenbron voor het land en maakt ongeveer 7% van het nationaal bruto winst van het land uit. Met alleen de horecasector hebben al maar dan 700.000 mensen in dit land een baan. De grootste inkomstenbron van dit land komt uit de landbouw. Het land heeft veel wijngaarden en bloemenvelden, kuddes schapen en koeien. Deze vormen geven veel inkomsten en werkgelegenheden aan dit land. Verder komen de inkomen uit Kernenergie, importproducten, exportproducten, visserij en industriële sectoren.

Reisdocument

Wanneer je naar Frankrijk gaat heb je alleen een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties nodig om dit land te bezoeken

Oppervlakte

551.500 km²

Munteenheid

In Frankrijk is het betaalmiddel de Euro. Daarnaast is pinnen geen probleem in dit land, er zijn genoeg pinautomaten in dit land te vinden.

Taal

In Frankrijk is de officiële taal Frans. Daarnaast wordt er beperkt Engels gesproken. Verder kunnen ze vrijwel amper tot geen Nederland, Spaans of Duits.

Vervoer/Openbaarvervoer

In Frankrijk rijdt het verkeerd aan de rechterkant van de weg.

Elektriciteit

Voor Frankrijk is geen verloopstekker nodig. In dit land worden de zelfde stekkers en stopcontacten zoals in Nederland of België gebruikt.

One thought to “Frankrijk is het land van melk en honing”

Reacties zijn gesloten.