Skip to main content
brazilie

Brazilië is een mooie reisbestemming

Brazilië is een mooie reisbestemming. Het is een groot land, met veel mogelijkheden. Er kan voor gekozen worden om een actieve reis te maken, een culturele reis of een lekkere relaxende reis. Er zijn veel toeristische plaatsen met mooie resorts waar je kunt ontspannen. Er kan voor gekozen worden om het Amazonegebied te gaan ontdekken dat kan overigens op vele manieren, net wat je aanspreekt. Wanneer je cultuur willen ontdekken zijn er genoeg plaatsen in Brazilië waar dat mogelijk is. Het is altijd lekker weer in Brazilië wat altijd fijn is wanneer je op vakantie bent.

Ligging en landschap: Brazilië is het grootste continent van Zuid-Amerika. Het ligt aan de oost kust van Zuid-Amerika. Brazilië kent twee landschappen. In het zuiden ligt er een hoogvlakte en het laagvlakte ligt in het Amazone gebied.

Aantal inwoners:

198.739.269

Oppervlakte:

8.514.877 km²

Munteenheid:

Braziliaanse Reaal

Talen:

In Brazilië wordt er maar een taal gesproken Braziliaans Portugees, Portugees met een accent. Kennis van Engels is er nauwelijks. Zelfs in grote steden of hotels kan het gebeuren dat er niemand Engels spreekt.

Openbaar vervoer:

Het belangrijkste openbaar vervoer is de bus. Er zijn twee verschillende buslijnen, een voor korte afstanden (convencional) en een voor lange afstanden (executivo). De bussen voor de langere afstanden zijn prima te doen ze rijden goed volgens schema en zijn comfortabel, schoon en uitgerust met verstelbare stoelen, toilet, tv en airco. Het is wel belangrijk dat je voor deze bus online reserveert. De bussen rijden maar een paar keer per dag en zitten snel vol. In de taxi zitten geen meters, daarom is het verstandig voor de rit een prijs af te spreken.

Tijdsverschil:

In de zomer is het 5 uur vroeger in Brazilië, in de winter is dit 3 uur. Een korte periode is het tijdverschil 4 uur.

Klimaat:

De tropische en subtropische klimaten overheersen in Brazilië. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 22 en de 26 graden Celsius. Ook kent Brazilië in het Amazonegebied regentijden.

Religie en cultuur:

Brazilië is niet veel anders dan de westerse landen, ze zijn alleen een stuk relaxter. Wanneer je een afspraak maakt moet je niet raar opkijken als ze een half uur later aankomen. Brazilianen zijn ook bijzonder vriendelijk. De overheersende godsdienst is het christendom (Katholiek). Ook zijn er veel religies van Afrikaanse afkomst.

Eten en drinken:

Wanneer je echt de cultuur wilt beleven van Brazilië is het belangrijk dat je de keuken van Brazilië heb beleefd. Barreado is een belangrijk gerecht wat bestaat uit rundvlees, reuzel en kruiden, het is een typisch carnavalseten. Zo zijn er nog meer typische Braziliaanse gerechten. Het bekendste drankje is de witte rum, Cachaça, gemaakt van suikerriet.

Indicatie van enkele prijzen:

Het is handig om US dollars mee te nemen die worden gewoon aangenomen. De lokale valuta de Braziliaanse Reaal (BRL), die zijn 0,41 euro cent waard. Wanner je US dollars meeneemt is het belangrijk dat deze schoon en niet beschreven zijn, daar zijn ze hier erg streng mee. Ook kan er op veel plaatsen met de creditcard betaald worden, er komt dan wel 8 tot 10% commissie overheen. Het is dus verstandiger om het geld te pinnen en dan te betalen. Wanneer je uit eten gaat in een prima restaurant betaal je voor een maaltijd en drankje 6 euro per persoon.

Vaccinaties:

Er zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt het aangeraden om u te laten inenten voor DTP, hepatitis A en gele koorts.

Reisdocumenten:

Om in Brazilië te verblijven is het verplicht een geldig paspoort bij je te hebben. Wanneer je korter dan dertig dagen in Brazilië verblijft heb je geen visum nodig. Wanneer je 90 dagen blijft moet je dat aangeven en krijg je een stempel voor 90 dagen.
Wanneer er kinderen mee gaan is het sinds 26 juni 2012 is het verplicht dat ze een eigen paspoort hebben. De kinderen kunnen niet meer in het paspoort van de ouders bijgeschreven worden.

Excursietips:

Foz do Iguaçu

In de plaats Foz do Iguaçu in de deelstaat Paraná vind je de Iguaçu-watervallen. Er storten 275 watervallen over een breedte van 3 kilometer en een hoogte van 80 meter naar beneden. De Iguaçu-watervallen zijn de breedste watervallen ter wereld. Wanneer je dit prachtige natuurlijk element wilt bewonderen is dat mogelijk vanaf verschillende wandelpaden, per boot en wanneer je echt spectaculair beeld wilt hebben is er ook de mogelijkheid om vanuit een helikopter de watervallen te bekijken.

Minas Gerais

Minas Gerais staat voor algemene mijnen. Rond de 16e eeuw werd er in deze staat goud gevonden en in de 18e eeuw werd deze staat het economische centrum. Doordat het vroeger het economisch centrum was, zijn er veel kunstschatten achtergelaten. Het is een mooie plaats om te bezoeken. Wanneer je door Ouro Preto loopt is het net alsof je door een openluchtmuseum wandelt.

Amazone

Wanneer je de amazone wilt ontdekken is dat het handigst om per boot te doen aangezien er weinig wegen zijn. Ook is het aan te raden om luchtige bedekte kleding aan te trekken. Dit is verstandig, omdat er veel insecten in de Amazone zitten en het er toch erg warm is. In de amazone zal je de mooiste dingen tegen komen.

3 gedachten over “Brazilië is een mooie reisbestemming”

Reacties zijn gesloten.