Skip to main content
Australie

Australië is adembenemend en een ideale reisbestemming

Australië is een adembenemend mooi land. Het kent veel verschillende landschappen waardoor het overal waar je in Australië komt weer anders is. Ook de cultuur in het land verschilt veel in de grote steden is het vooral een multiculturele samenleving, maar in de outback van Australië leven de Aborginals. De outback bestaat uit grote vlaktes met rode gebergte en weelderige groene waterpoelen. Je zult er ook de Kings Canyon en de Olgas vinden. Het koraalrif bij Queensland is ook spectaculair om mee te maken. Verder is het ook prachtig om het westen van Australië te bezoeken daar vind je een prachtige natuur en een geweldige kust.

Het is een ideale plaats voor een reisbestemming. Er is enorm veel te doen en te zien in Australië, wanneer je zou willen kan je er nog een korte trip naar Hong Kong of de Fiji eilanden gemaakt worden.

Ligging en landschap

Australië ligt in het kleinste continent van de wereld. Australië ligt ten zuiden van Azië. Ook kent Australië vele verschillende landschappen. Het is een groot land, net zo groot als de Verenigde Staten. Aan de kust kunt u de prachtige stranden en koraalriffen bezoeken. Ook kan je het regenwoud ontdekken of het binnenland. De grote steden zoals Sydney en Melbourne zijn ook goed aan te raden.

Aantal inwoners

19.360.000 inwoners. Dit zijn over het algemeen vrij weinig inwoners voor de grote van het land.

Oppervlakte

7.682.300 vierkante kilometer

Munteenheid

Australische Dollar

Talen

De officiële taal is Engels, Australisch Engels het wordt ook wel Strine genoemd. Ook zijn er nog verschillende talen bij de Aboriginals.

Openbaar vervoer

Er zijn genoeg mogelijkheden om te reizen in Australië. Aan de oostkust zijn er veel buslijnen die vaak rijden. Ook de trein is een goed vervoersmiddel om grotere afstanden af te leggen. Wanneer je geen zin hebt om aan een tijdschema vast te zitten is het ook mogelijk om een eigen auto of camper te huren.

Tijdsverschil

In Australië is het 7 tot 9 uur later dan in Nederland. Omdat het land zo enorm groot is valt het in drie tijdzones.

Klimaat

Australië kent twee klimaatzones, in het noorden is het een tropische zone met een natte zomer en droge winter. In de rest van het land is het een gematigde zone zoals wij dat hier kennen met vier seizoenen. In het binnenland vind er een woestijnklimaat plaats waar bijna geen regen valt.

Religie en cultuur

Australië heeft een multiculturele samenleving. De Aboriginals hebben een hele eigen cultuur, het is een eeuwen oude samenleving en de oorspronkelijke bevolking van Australië. Het is een multiculturele samenleving geworden, doordat Australië een kolonie was van de Britten. Die zijn daar ook gevestigd. Ook zijn er veel Portugese en Hollanders naar Australië getrokken in het koloniale tijdperk.

Eten en drinken

Australië heeft veel restaurant en eetcafés in vergelijking met het aantal mensen in het land. Australiërs gaan vaak uiteten 2 of 3 keer week is geen uitzondering. Voorheen werd er standaard bier gedronken wanneer er uiteten gegaan werd, tegenwoordig wagen de Australiërs er ook steeds vaker aan om wijn te drinken bij het eten. Typisch Australisch gerechten bestaan uit grote hoeveelheden vlees, opwarmmaaltijden en een hoop bier erbij.

Indicatie van enkele prijzen

De prijzen verschillen niet veel van de Nederlandse prijzen. Toch is vlees in Australië erg goedkoop en brood daar en tegen is relatief duur, wanneer je lekker brood zoekt. Bij sommige producten zijn de prijsverschillen groot bij andere producten scheelt het niets.

Vaccinaties

Wanneer je zeven dagen voordat je in Australië komt in een gele koorts land bent geweest is het verplicht om een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties en worden er ook geen vaccinaties aanbevolen.

Reisdocumenten

Wanneer je naar Australië reist moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort en een visum. Het paspoort moet wanneer je Australië binnen komt nog 6 maanden geldig zijn en het visum moet een dag na vertrek nog geldig zijn. Voor een huwelijksreis heb je een toeristenvisum nodig.

Excursietips

Rondreis

Er zijn veel verschillende rondreizen die je kunt maken door Australië, dit komt omdat Australië een enorm groot land is met veel verschillende landschappen. Er kan voor gekozen worden om met een individuele rondreis of een groepsreis mee te gaan. Ook kan je Australië met z’n tweeën ontdekken.

Hier een van de individuele groepsreizen.
Highlights of Australia, 19-daagse individuele rondreis. Dit is de perfecte reis wanneer je in een wat kortere tijd een beeld wilt krijgen van Australië. Je komt op de mooiste plaatsen, je gaat de twee bruisende steden Sydney en Melbourne bezoeken. Ook ga je naar drie bekendste attracties, Great Barrier Reef, Red Centre en Kakadu National Park. Wanneer je deze rondreis hebt gedaan heb je een goed beeld gekregen van Australië je bent op de meeste belangrijke plaatsen geweest. Deze rondreis is daarom ook echt een aanrader. (De Jong intra vakanties)

Phillip Island vanuit Melbourne

Met een kleine groep zal je uit Melbourne vertrekken. U zult alle eersteklas attracties gaan bezoeken van Phillip Island. Wijnproeven, kijk hoe chocolade gemaakt wordt in de Phillips Island Chocolate Factory en ontmoet in het Phillips Island Koala conservation Koala’s. Wanneer je denkt alles gezien te hebben is er nog een prachtige plaats op Phillip Island. Als het begint te schemeren zie je de pinguïns van het strand naar hun holletjes waggelen. Doordat de groepen niet groter dan 24 personen zijn kan je alles goed bekijken zonder eerst nog in de rij te hoeven staan.

Blue mountains

Vlak bij Sydney ligt het prachtige bushland. Er zijn wilde dieren en een prachtige natuur in de blue mountains te zien. Ervaar de rust die er te vinden is en laat de drukke stad even voor wat het is. Je zult de Three Sisters, Aboriginal Dreamtime legendes en een wandeling op een pad van planken door het regenwoud meemaken.

One thought to “Australië is adembenemend en een ideale reisbestemming”

Reacties zijn gesloten.