Skip to main content
Bahamas

De Bahama’s zijn een prachtige plaats voor de ultieme reis

De Bahama’s zijn een prachtige plaats voor de ultieme reis dat is een ding wat zeker is. Prachtige stranden en genieten van het mooie weer. Het eten is er heerlijk en ook serveren ze de meest bijzondere cocktails. Ieder strand heeft genoeg palmbomen om de sfeer perfect te maken.

Ligging en landschap: De Bahama’s bestaan uit 700 eilandjes, waarvan er maar minder als 30 bewoond zijn. Deze eilandjes liggen in de Caribische zee. Het landschap is vlak maar rotsachtig. Ieder eiland heeft een palmstand.

Aantal inwoners:

310.000 inwoners

Oppervlakte:

13.878 km²

Munteenheid:

Bahamaanse dollar

Talen:

Engels

Openbaar vervoer:

Van het openbaar vervoer moet niet te veel verwacht worden. op sommige eilanden rijden er helemaal geen bussen. En wanneer ze wel rijden zijn het vaak particulieren met een minibusje. In Nassau de hoofdstad van de Bahama’s rijden wel bussen (jitneys). Taxi’s zijn er ook en vliegvelden zijn ook alleen met taxi’s bereikbaar. Maak voordat je wegrijdt met een taxi een afspraak over de prijs. Ze hebben we meters, maar houden zich hier zelden aan.

Een land met vele eilandjes heeft natuurlijk ook boten als vervoer. Dat heeft de Bahama’s natuurlijk ook. Dit zijn watertaxi’s, tussen Nassau en Eleuthera vaart een ferry. Er zijn ook continu postboten die heen en weer varen, met deze boten kan je ook vaak meevaren.

Tijdsverschil:

In de zomer is het 6 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dit verschil 5 uur.

Klimaat:

Er heerst een tropisch zeeklimaat, dit betekend dat het over het algemeen aangenaam weer is en in de zomer is er een verkoelende zeewind. Het gehele jaar valt er af en toe een bui, de meeste regen valt in de periode van mei tot en met oktober.

Religie en cultuur:

De Bahama’s bestaat niet uit een overvloed van kunst en cultuur. De eilanden hebben wel een heel eigen muzieksoort, de Goombay. Deze muziek hoor je werkelijk overal en iedereen luistert naar deze muziek. Ze respecteren het als je respect toont voor de bevolking, wanneer je dit doet zal je ook unieke ervaringen opdoen. Op sommige plaatsen is het verstandig om je kleding aan te pakken en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Eten en drinken:

De gerecht op de Bahama’s zijn vooral pittig gekruid en erg vullend. De meest gebruikte ingrediënten zijn vis en schelpdieren. Ook wordt er veel vers fruit gegeten en geserveerd. Voor de alcoholische drankjes vormt rum de basis. Populaire drankjes zijn Nassau royal, Bahama mama en Goombay Smash.

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in de Bahama’s liggen iets hoger dan in Nederland. En dat terwijl er geen belasting op artikelen wordt geheven.

Vaccinaties:

Gele koorts als je 7 dagen voordat je naar de Bahama’s in een gele koorts land bent geweest. Verder geen verplichte vaccinaties of vaccinaties die worden aanbevolen.

Reisdocumenten:

Een geldig paspoort die bij vertrek van de Bahama’s nog 6 maanden geldig is.

Excursietips:

Markten

Er zijn verschillende markten waar je van alles kan kopen, sieraden, kleding, souvenirs en de dagelijkse boodschappen. De markten zijn kleurrijk en er hangt een fantastische sfeer.

Waterpark Paradise Island

Het waterpark op Paradise Island, bij hotel Atlantis is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Het is de grootste door de mens gemaakte marine park met meer dan 50.000 zeedieren. Er zijn glijbanen, luie rivieren, aquariums en nog veel meer. Om het park in te kunnen moet je er op tijd bijzijn aangezien het park maar beperkt toegankelijk is.

Nationaal park Lucaya

In Nationaal park van Lucaya vind je de mooiste onderwatergrotten ter wereld. Het park staat bekend op zijn mangrove bomen en ander prachtig natuur..

Watersport

Ook kan je op de Bahama’s duiken, snorkelen, zeilen, surfen en nog heel veel meer. Er is dus genoeg te doen voor de stellen die actief bezig willen zijn.