Skip to main content
Dubai

Dubai is een mooie stad, de luxe vliegt je om de oren

Dubai is een mooie stad, de luxe vliegt je om de oren. Het is een modern land waar alles nieuw is. Er zijn veel nieuwe hotels gebouwd de afgelopen jaren. Ook is het palmboomeiland niet lang geleden aangelegd. In Dubai staat ook het enigste 7 sterren hotel van de wereld. Er is genoeg te doen voor iedereen. Er zijn zoveel mogelijkheden, je kan er een sandboarden, shoppen, op het strand zonnen, kameel rijden, safari door de woestijnen en nog veel meer. De unieke plek om je honeymoon te vieren, wanneer je van luxe wil en toch genoeg te doen wilt hebben. In Dubai vindt je het allemaal.

Ligging en landschap: Dubai behoort tot de een van de zeven verenigde Arabische emiraten. Wat ten noorden van Saoedi Arabië ligt. Het landschap is vooral door de mensen zelf gecreëerd. Zo zijn er eilanden in de vorm van een palmboom aangelegd. Verder bestaat het landschap grotendeels uit woestijn.

Aantal inwoners:

1.945.000 inwoners.

Oppervlakte:

3.885 km²

Munteenheid:

De munteenheid van Dubai is de dirham. Honderd dirham is ongeveer 20 euro. Internationale creditcards worden eigenlijk overal wel geaccepteerd. Ook zijn er genoeg geldautomaten waar je met een Nederlandse pinpas geld kunt pinnen. Je kunt beter geld wisselen in Dubai zelf, in Nederland is de wisselkoers niet gunstig.

Talen:

De officiële taal is Arabisch, maar engels wordt veel en goed gesproken. Ook in de media wordt Engels vaak gebruikt.

Openbaar vervoer:

De meest gebruikte manier om jezelf te verplaatsen is met een taxi, bussen, metro’s en trams kennen ze daar niet. Taxi’s zijn te herkennen aan de crèmekleur van de auto. Het starttarief voor de taxi is overal hetzelfde Dh 3,50 dat is €0,75 verder betaal je per kilometer Dh 1,17 dat is €0,30. Ook kan je een privéchauffeur huren voor twaalf uur dit kost Dh 500 (€100,-).

Tijdverschil:

In de zomer is het in Dubai twee uur later dan in Nederland is de wintermaanden is dit drie uur.

Klimaat:

Dubai heeft een droog en warm klimaat, wanneer erg regen valt is dit in de winterperiode. Sommige dagen kan er ook een stevige wind staan, wat er voor zorgt dat het erg stoffig wordt. In de zomer kunnen de temperaturen hoog op lopen. Die dagen kan je beter bij het zwembad of in een winkelcentrum met airconditioning doorbrengen. De beste tijd om naar Dubai te gaan is van oktober tot en met april.

Religie en cultuur:

Het grootste deel van Dubai behoort tot de islam. Ze houden zich strikt aan de levenswijze die voor hun is opgesteld. Zo houden ze zich aan de kleding voorschriften en houden er rekening mee met wat ze eten en drinken. Toch hebben ze er geen problemen mee wanneer toeristen hier niet aan mee doen. Mensen in Dubai zijn vriendelijk en beleefd.

Eten en drinken:

In Dubai kan van alles gegeten worden. Ze hebben een internationale keuken. Ook zijn er natuurlijk wel restaurants waar ze Arabisch eten serveren. Vaak gaan de restaurants pas om 7 uur ’s avonds open en wordt het pas druk om 9 uur ’s avonds. Wanneer je een wijntje bij je eten wilt drinken, mag je hopen dat het restaurant een licentie heeft om alcohol te mogen schenken. Vaak hebben alleen restaurants en bars die van hotels of grote organisaties zijn zo’n licentie.

 

Dubai a

 

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in Dubai liggen over het algemeen lager dan in Nederland. Voor luxe artikelen kunnen in Dubai tientallen procenten lager liggen. Ook is afdingen erg normaal om te doen, behalve in shopping malls en supermarkten, daar liggen de prijzen gewoon vast.

Vaccinaties:

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig om naar Dubai te mogen. Wel worden er een paar aangeraden zoals, hepatitis A, hepatitis B, malaria, buiktyfus en rabies voor hondsdolheid.

Reisdocumenten:

Wanneer je naar Dubai reist moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort die na vertrek uit Nederland nog drie maanden geldig is. Een visum is vereist en is 30 dagen geldig dit visum kost geen geld. Het visum kan niet verlengd worden.

Excursietips:

Kamelenrace

De kamelenrace is erg populair deze vind plaats op donderdag en vrijdag. De kameelraces zijn ook erg populair bij de lokale bevolking. Er zitten veel verkopers op een kleedje. De kamelen worden erg goed behandeld het schijnt dat de kamelen alleen bronwater te drinken krijgen.

Wild wadi water park

Dit is een groot zwemparadijs. Er zijn vele glijbanen en verschillende zwembaden. Ook is er een waterval van tientallen meters hoog en er zijn twee surfbanen. Het is een attractie park voor jong en oud. Naast het waterplezier kan er ook gegeten worden bij een van de drie restaurants of een van de twee snackbars.

Shoppen in Dubai

Wanneer je zin hebt om te shoppen kan dat eigenlijk overal in Dubai. Er zijn grote winkelcentra waar elk groot merk een eigen winkel heeft. De prijzen van de grote merken liggen over het algemeen een stuk lager als bij ons in Nederland. Dat betekend dus heerlijk shoppen in luxe.

One thought to “Dubai is een mooie stad, de luxe vliegt je om de oren”

Reacties zijn gesloten.