Skip to main content
Malediven

De Malediven… natuur, strand en zee, een echt paradijs

De Malediven zijn een eilandengroep die bestaan uit 1190 koraaleilanden. Daarvan zijn tweehonderd eilanden bewoond, achtentachtig eilanden vormen het toeristenoord. De Malediven heeft een prachtige natuur, strand en zee het is een echt paradijs, onder de palmbomen in een hangmatje genieten van het heerlijke weer. Het bied veel luxe resorts aan, waar je heerlijk kan ontspannen. De zonsondergangen zul je zeker nooit meer vergeten. De hoofdstad en een echte toeristentrekker is Malé. Andere grote steden die echt de moeite waar zijn om te bezoeken zijn: Kulhudhuffushi, Naifaru en Hithadhoo..

Toeristen

Veel toeristen bezoeken dit land en de eilandjes eromheen vanwege de mooie stranden waar er veel watersportfaciliteiten zijn. De sport die het meest beoefend wordt in deze omgeving is het duiken en snorkelen, door het helderblauwe water heb je natuurlijk een prachtig onderwaterzicht. Een onvergetelijk beeld en zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Hou ook rekening met de lokale feestdagen op de Malediven en met het klimaat. Zo is het van april tot en met november regenseizoen en december tot april is het droge seizoen.

Op de 88 eilandjes die zorgen voor het toeristenverblijf staat veel luxueuze hotels en appartementen. Ook zijn sommige hotels op het water gebouwd voor een prachtig uitzicht, maar hier zit wel een prijskaartje aan vast en zal veelal geboekt worden door toeristen die een groot vakantiebudget hebben.

Eten en drinken

De nationale gerechten die in dit land voorkomen zijn: viscurry’s, gedroogde vis en vissoep, zeetong, roodbaars, inktvis en rijst. De gerechten bestaan voornamelijk uit vis omdat deze in overmaat op deze eilanden te verkrijgen zijn, hierdoor is het voor de bevolking ook een echt handelsproduct. Verder worden de alcoholische dranken alleen in de resorts geschonken. Het nationale drankje dat veel gedronken wordt op de Maldiven is Raa. Naast dit drankje zijn er veel theehuizen te vinden waar je natuurlijk thee kunt drinken en als hapje vis met kokos kunt nemen. Verder worden de etenswaren geïmporteerd vanuit andere landen.

Indicatie van enkele prijzen: Voor een hoofdgerecht betaal je al snel €20,- een biertje kost ca. €4,- voor een flesje water betaal je al snel €3,-.

Ligging en landschap

De Malediven liggen 700 km ten zuidwesten van Sri Lanka. De Malediven bestaan uit 1.200 eilandjes, daarvan zijn er maar 200 bewoond. Het grootste deel bestaat uit water, 0,5% bestaat uit eilandjes.

Klimaat

Over het algemeen beschikt de Maldiven over een tropisch klimaat. Het hele jaar liggen de temperaturen tussen de 25 en 35 graden waardoor het ook mogelijk is om hier in de winter te kunnen genieten van de zon.

Bevolking

De bevolking van de Maldiven is erg gastvrij en wijzen je graag de weg. De bevolking kan leven door het toerisme, visvangsten en scheepsbouw op de eilanden.

Aantal inwoners

380.000 inwoners

Oppervlakte

90.000 km²

Munteenheid

Rufiyaa

Talen

Dhivehi. Op toeristische plaatsen wordt er ook Engels gesproken.

Openbaar vervoer

Vervoer op de Maldiven gaat regelmatig met een watervliegtuig of een boot.

Tijdsverschil

In de winter is het op de in Nederland 4 uur vroeger, in de zomer is dat 3 uur.

Religie en cultuur

De Malediven is een moslim land. Ondanks de invloed van de toeristen proberen de inwoners zich zo veel mogelijk aan de lokale leefwijze en tradities te houden.

Vaccinaties

Wanneer je uit een gele koorts gebied komt is het verplicht om de gele koorts vaccinatie te nemen. Een DTP-vaccinatie wordt aangeraden net zo als voor Hepatitis A. Wanneer je langer dan 2 weken reist wordt de buiktyfusvaccinatie aanbevolen.

Reisdocumenten

Wanneer je naar de Maldiven gaat heb je alleen een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal 6 maanden voor de datum van vertrek nog geld zijn.

Excursietips

Op de Malediven is het belangrijk om van de rust te kunnen genieten. Er is op zich niet heel veel te doen. Je kunt gaan eilandhoppen of duiken.

Munteenheid

In de Maldiven is het betaalmiddel de Maledivische rufiyaa.

Taal

In de Malaviden is de officiële taal Dhivehi. Naast deze taal kunnen veel mensen van de bevolking Engels

Vervoer/openbaar vervoer

In de Maldiven rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg.

Elektriciteit

Voor een bezoek aan de Maldiven een verloopstekker nodig.