Skip to main content
Puerto Rico

De Antillen zijn eilanden in de Caribische Zee

De Nederlandse Antillen behoort sinds 2010 officieel tot Nederland. De Antillen zijn eilanden gebied in de Caribische Zee. Dit eilanden gebied bestaat uit 5 grote eilanden en een paar kleinere eilanden. De 5 grote eilanden zijn: Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. Op het eiland Curaçao bevindt zich de hoofdstad van de Nederlandse Antillen, namelijk Willemstad. Andere grote steden die te vinden zijn op de Nederlandse Antillen zijn: Oranjestad, Kralendijk en Westpunt.

Het inwoners aantal van de Nederlandse Antillen zit op 289.451 inwoners. Curaçao is het grootste eiland met de meeste inwoners van de Nederlandse Antillen. Naast de Antilianen en de Nederlandse bevolking wonen er veel inwoners op de eilanden die afkomstig zijn uit andere landen. Zij komen voornamelijk uit Haïti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico.

Klimaat

De Nederlandse Antillen staat bekend om de zon. De zon schijnt bijna altijd op de eilanden waardoor deze eilanden een tropisch klimaat hebben. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is gemiddeld 27 graden. Wanneer het regent op de eilanden komt dit voor in korte en hevige regenbuien.

Toeristen

Omdat de zon bij de Nederlandse Antillen altijd schijnt, zijn deze eilanden een grote toeristentrekker voor ieder land. Hierdoor leeft het land voornamelijk voor toerisme en verdienen ze daar hun kost mee. Door de prachtige witte zandstranden en het helderblauwe water geeft de omgeving een ultiem vakantie plaatje. Daarnaast worden er op de eilanden veel watersporten beoefend en zullen veel toeristen een duik wagen in het heldere water.

Eten en Drinken

Curaçao bestaat uit praktisch alle internationale gerechten. Hierdoor zul je allemaal verschillende top en middenklas restaurants vinden op de eilanden met verschillende internationale gerechten. De meest voorkomende keuken op de eilanden is de Aziatische keuken. Hierbij kun je denken aan Indonesische, Chinese, Japanse, Thaise en Indiase restaurants. Daarnaast worden er op de eilanden ook veel vis gegeten.

Ook is het mogelijk om goedkoop uit eten te gaan op de Nederlandse Antillen. Hierbij kun je eten bij de zo gehete ‘Snek’, ook wel een lokale snackbar. Ook is het mogelijk om in kleine Chinese restaurants of Amerikaanse Fast Food Ketens goedkoop te kunnen eten. Na 11 uur ’s avonds kun je het beste te recht bij een Truk’i Pan. Dit is een broodstalletjes op wielen waar je een broodje ossenhaas, stoofvlees of sateetje kunt halen.

Vruchtdranken zijn een van de meeste verkochte drankjes op de Antillen. Een drankje dat veel gedronken wordt is awa di sorsaka, dit bestaat uit zuurzaksap met melk, suiker en ijs.

Bezienswaardigheden

– Curaçao Sea Aquarium
– Het Christoffelpark
– Museums bezoeken
– Rondleidingen over het eiland
– Duiken en snorkelen in de Caribische Zee
– Het Gotomeer op Bonaire
– Grotten op Aruba
– Boottocht om de kleine eilanden van de Nederlandse Antillen te bezoeken

Daarnaast zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in de Nederlandse Antillen.

Inkomsten

Op alle eilanden zijn veel hotels, winkels en markten te vinden waardoor de economie van de eilanden hoog blijft. Maar de grootste inkomsten bron van de eilanden komt door de oliewinning.

Reisdocument

Om naar de Nederlandse Antillen te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Er is geen visum nodig om de eilanden te bezoeken voor korter dan 6 maanden. Bij een langer verblijf is er wel een visum nodig.

Oppervlakte

980 km²

Munteenheid

Op de Nederlandse Antillen is het betaalmiddel de Antilliaanse gulden.

Taal

De officiële taal op de Nederlandse Antillen is Nederlands. Andere talen die er gesproken worden zijn Engels en Papiaments.

Vervoer/openbaarvervoer

Op de wegen van de Nederlandse Antillen hoor je aan de rechterkant van de weg te rijden. De bussen van het openbaarvervoer rijden van steden naar het platteland. De bussen houden zich niet aan een officieel schema, maar rijken wel vrij vaak. de autobusjes zijn te herkennen aan het woord BUS op de kentekenplaat. Het is ook mogelijk om met de Taxi te gaan, deze zijn makkelijk te herkennen door het bord Taxi op hun auto. Het beste is altijd nog om korte wandelingen te voet te doen, hierbij kun je je makkelijker verplaatsen en omzeil je de verkeersdrukte op de wegen.