Skip to main content
spanje

Toeristen vinden Spanje een buitengewoon land

Spanje wie kent het niet? Het warme weer, de mooie cultuur en de vele toeristen. Het is voor iedereen aan te raden om eens een bezoekje aan Spanje de nemen. Naast de cultuur staat Spanje ook bekend om zijn de tapas. Een heerlijke maaltijd met allemaal verschillende hapjes dat ze rond de middag nuttigen.

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en grenst aan het zuiden van Frankrijk. Deze twee landen worden gescheiden door de Pyreneeën. Spanje wordt ook wel een schiereiland genoemd omdat het grootste gedeelte van het land aan de Atlantische Oceaan ligt. Spanje is daarnaast een ontmoetingsplaats voor verschillende soorten culturen. Dit komt omdat Afrika 14 kilometer van Spanje afligt en het land op Amerika gericht is.

Spanje bezit ook over een aantal eilandjes. Deze eilanden worden ook wel de Canarische Eilanden genoemd en bestaan uit 7 grote eilanden. De volgende eilanden zijn:

– El Hierro

– Fuerteventura

– Gran Canaria

– La Gomera

– La Palma

– Lanzarote

– Tenerife

Spanje beschikt ook over andere eilandjes, hier beschikken ze over 6 eilandjes en worden de Belearen genoemd. De eilanden zijn:

– Majorca

– Minorca

– Ibiza

– Formentera

– Cabrera

– Dragonera

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje is het een leuk dagje uit om eens de eilandjes te gaan bezoeken. Vanzelf kun je ook vakanties op deze eilanden boeken en een ultieme vakantie beleven. Naast deze eilandjes kun je ook nog naar andere eilandjes die op Spaans gebied liggen. Hierbij kun je denken aan Graciosa, Alegranza, Montaña, Isla de Lobos, Roque del Este, Roque del Este

Klimaat

Het klimaat van Spanje heeft 3 verschillende klimaten, namelijk een mediterraan klimaat, landklimaat en zeeklimaat. Een Mediterraan is een mediterraan klimaat aan de kust. Dit betekend dat het klimaat in de zomerperiode erg warm en droog zijn en in de winterperiode de regen plaatsvindt. In het binnenland bevindt zich een landklimaat en in het noorden een zeeklimaat. De temperaturen in het land zijn vaak afwisselend maar liggen vaak in de zomerperiodes rond de 32 graden en in de winterperiodes rond de 15 graden.

Natuur

Veel toeristen vinden Spanje een buitengewoon land. Dit komt voornamelijk door de natuurlijke bezienswaardigheden. Spanje heeft veel verschillende landschappen die nergens in Europa te vinden zijn. Daarnaast beschikt Spanje over prachtige bergen, nationale parken, prachtige standen tot unieke skigebieden in de Pyreneeën.

Er zijn meer dan 400 beschermde natuurgebieden in Spanje waar de ecosystemen van het vasteland en de eilanden behouden blijven. Naast de Pyreneeën beschikt Spanje over veel gebergte. De hoogste berg bevind zich in Andalusië bij de Sierra Nevada gebergte en heeft de naam ‘de Mulhacen’. Toeristen kunnen in dit gebergte een skivakantie combineren met een zonvakantie. Naaste deze gebergte zijn er meer bergen te vinden met prachtige natuurplaatjes.

Naast het prachtige berglandschap beschikt Spanje ook over veel stand. Deze worden goed benuttigd door toeristen en bewoners. Omdat het stand een grote toeristentrekker is zijn hier veel hotels, restaurants en clubs te vinden. In het hoogseizoen ligt het op de meeste badplaatsen vol met mensen uit verschillende landen die heerlijk genieten van het zonnetje.

Toeristen

De populairste gebieden in Spanje zijn de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Sol en de Costa Dorada. In de meeste plaatsen worden in een snel tempo nieuwe hotel en appartementencomplexen gebouwd. Dit om de steeds meer toeristen te kunnen ontvangen. Andere bekende plaatsen zijn Barcelona, Córdoba en Sevilla. Deze locaties worden getrokken door een ander soort toerisme, deze mensen gaan namelijk niet alleen voor het strand en de zon naar Spanje, maar ook voor de cultuur en de historische monumenten van het land.

Eten en Drinken

Ieder land heeft een eigen cultuur van eten. Zo houden de Spanjaarden erg veel van kleine hapjes, dit wordt ook wel tapas genoemd. Spanje staat naast de tapas vooral bij toeristen bekend om de paella, tortilla, patatas braves en een aantal worsten. Verder weten wij niet tot nauwelijks iets van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken bestaat namelijk uit vele regionale keukens, zoals Catalaans, Gallische of Baskische keukens waarvan ze allemaal sterk verschillen. Naast de verschillende regionale keukens verschillen de maaltijden ook per streek. Elke streek heeft namelijk zijn eigen specialiteiten.

De typische eetcultuur is in de meeste treken kenmerkend aan de volgende typische punten:

– Overmatig gebruik van olijfolie.

– Gebruik van verse productie, amper diepvries.

– Veel gebruik van uiten, knoflook en peterselie voor belangrijke smaakmakers.

– Twee keer op een dag eten. De 1ste maaltijd rond 15.00 en de 2e maal rond 22.00.

– Zoetigheden en fruit al dessert.

– Bij bijna elke maaltijd een glas wijs.

– De inkoop van producten wordt voornamelijk op de markten en speciaalzaken gehaald.

– Weinig gebruik van kruiden zoals rozemarijn.

– Het eten van tapas.

– Een zoet ontbijt, in de meeste gevallen bestaat het ontbijt uit fruit, sterke koffie en zoetigheden die per regio verschillen

– Nuttigen van brood bij warme gerechten.

Naast het eten staan de Spanjaarden bekend om de sherry, wijn en bier. Sommige streken brouwen ook hun eigen likeur. Het bekendste drankje dat uit Spanje komt is de Sangria. Dit is een mix van rode wijn, cognac, diverse vruchten, kaneel en suiker. Bij diverse vruchten kun je denken aan sinaasappel, meloen en druiven.

spanje

Bezienswaardigheden

In Spanje zijn er veel culturele bezienswaardigheden te zien. Zo kun je een dagje de kunstgeschiedenis van het land in een museum zien, maar ook naar overgebleven ruines van het nalatenschap van de Romeinen. Als je niet in de geschiedenis van dit land wilt duiken is er evengoed nog veel te doen. Een dorpje bezoeken is al het kijken waard. Het prachtige metselwerk en de kleine en oude straatjes zijn een plezier om te fotograferen en naar te kijken. Daarnaast is in elk dorpje en stadje wel een markt te vinden, maar ook leuke winkels voor kleding en souvenirs.

Er zijn ook mooie voorstellingen te vinden in Spanje. De flamencovoorstelling is een van de bekendste voorstellingen in Spanje. Dit komt merendeels ook doordat de flamencodans in Spanje in geïntroduceerd en ontworpen.Voor een ultiem avondje uit kun je met het gezin of met je partner naar de Plaze Mayor gaan. Dit is een traditioneel plein waar de bevolking rond 22.00 flaneert in hun mooiste vrijetijdskleding. Een genot om naar te kijken en om zelf mee te doen!

Naaste de culturele bezienswaardigheden zijn er ook veel festivals te vinden in Spanje. Maar ook veel waterparken en pretparken voor de kinderen. Vaak zal je bij je verblijf folders kunnen vinden over de parken bij jullie verblijf in de buurt.

Besparen

Bij Corendon vind je vaak erg scherpe aanbiedingen voor trips naar Spanje. Online zijn er veel promoties voor Corendon te vinden. Ga je inderdaad op vakantie dan kan het slim zijn je eigen huis te verhuren via Airbnb met bijvoorbeeld de service van Airbnbutler, zij nemen al het werk uit handen en zo verdien je gemakkelijk geld terwijl je weg bent

Horeca

In Spanje is er een overvloed aan restaurants en cafés waar je je de hele avond kunt vermaken. De Spaanse bevolking ziet deze tentjes ook als een ontmoetingsplaats en beschouwen het als hun 2de huiskamer.

Langs de kust zijn de steden voorzien van clubs en discotheken. Deze zijn voornamelijk gemaakt voor de toeristen maar de bevolking heeft ook niets de maren. De clubs en discotheken zijn voornamelijk te vinden bij de toeristenbadplaatsen. Hierbij kun je denken aan Lorret de Marr, Costa Blanca, Barcelona en nog meer druk bezochte locaties.

Inkomsten

De meeste inkomsten van dit land komen binnen door de industriële sector. Ook is er een groei in de dienstensector waar vooral bankensector en de toerisme een verdienende rol spelen. Vroeger werden de inkomen voornamelijk uit de agrarische sector gehaald maar deze dalen sterk. Verder komen de inkomen voornamelijk binnen door visserij en herbebossing om nieuwe bronnen van inkomen te creëren.

Reisdocument

Wanneer je naar Spanje gaat heb je alleen een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties nodig om dit land te bezoeken.

Oppervlakte

505.900 km².

Munteenheid

In Spanje is het betaalmiddel de Euro. Daarnaast is pinnen geen probleem in dit land, er zijn genoeg pinautomaten in dit land te vinden.

Taal

In Spanje is de officiële taal Spaans. Naast Spaans heeft dit land 4 officiële regionale talen, namelijk: Aranees, Baskisch, Catalaans en Gallisch. Natuurlijk kunnen er veel mensen van de bevolking een beetje Engels en of Frans verstaan en beantwoorden.

Vervoer/openbaar vervoer

In Spanje rijdt het verkeer aan de rechterkant van de weg. Ook is het mogelijk om met het Renfe te reizen, dit zijn de Spaanse spoorwegen. Helaas hebben de treinen vaak last van vertragingen maar het vervoert je naar je bestemming. Omdat niet alle plaatsen te bereiken zijn met de trein kun zijn er ook bussen bereikbaar. Dit netwerk is erg goed en de rijtijden zijn te vinden op bij een bushalte en via internet. In Spanje is er geen landelijke busmaatschappij, maar elke regio heeft zijn eigen busvervoer. Toch is het busvervoer erg goed geregeld wanneer je andere regio’s wilt bezoeken en rijden de meeste bussen op tijd.

Ook is het mogelijk om met een veerboot naar de Canarische eilanden te varen en zelfs naar Noord Afrika en Italië.

Elektriciteit

Voor Spanje is geen verloopstekker nodig. In dit land worden dezelfde stekkers en stopcontacten als in Nederland of België gebruikt.

One thought to “Toeristen vinden Spanje een buitengewoon land”

Reacties zijn gesloten.