Skip to main content
Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is de aanrader voor een natuurliefhebber

Nieuw-Zeeland, gelegen aan de andere kant van de wereld heeft een prachtige natuur. Het is dus ook echt de perfecte reisbestemming als je van natuur houdt. Bijna alle landschappen kan je vinden in Nieuw-Zeeland. Wat wil je dus nog meer als natuurliefhebber. Je kan er berg beklimmen, over de uitgestrekte vlaktes crossen, de fjorden bezichtigen, zwemmen of een watersport beoefenen in de grote meren. En ook kan je van de prachtige stranden genieten, wanneer je de rust op wilt zoeken. Ook de steden zijn het bezoeken waard. Het zijn moderne steden waar je alles kan vinden wat je nodig hebt.

Ligging en landschap

Nieuw-Zeeland nabij Australië in het continent Oceanië. Het heeft veel verschillende landschappen. Zo heeft het hooggebergte, spiegelgladde meren, tropische eilanden, fjorden, vulkanen, uitgestrekte vlaktes en dichtbegroeide regenwouden.

Aantal inwoners

4.213.418 inwoners

Oppervlakte

270.534 km²

Munteenheid

Nieuw-Zeelandse Dollar

Talen

De officiële taal is Engels, met een goed hoorbaar accent.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Nieuw-Zeeland bestaat voornamelijk uit de bus er zijn ook wel treinen maar die dekken lang niet heel Nieuw-Zeeland. Wanneer je met het openbaar vervoer wilt reizen door Nieuw-Zeeland is het verstandiger om met de bus te reizen, dit is overigens ook veilig. Toch wordt het aangeraden als je Nieuw-Zeeland echt wilt zien een camper te huren. Met de camper kan je op de mooiste plaatsen komen. De bus komt lang niet op al die plaatsen.

Tijdsverschil

In Nieuw-Zeeland is het in de zomer 11 uur later dan in Nederland in de winter is dit verschil 12 uur.

Klimaat

Nieuw-Zeeland kent over het algemeen een gematigd zee klimaat. In noorden dat ligt dichter bij de evenaar, is het iets warmer dan in het zuiden. Tussen oost en west op het zuidelijke eiland vind je een groter verschil in het klimaat. In het zuidwesten valt veel neerslag, dat is jaarlijks ongeveer 8000 mm regen. Nelson en Marlborough zijn de zonnigste regio’s.

Religie en cultuur

Het Christendom begint steeds sneller te verdwijnen. De Maori’s worden steeds bekender en ongeveer 14% neemt nu deel aan deze cultuur. Je hoort en ziet deze cultuur steeds vaker in Nieuw-Zeeland, je ziet het terug in onder andere dans, zang en plaatsnamen.

Eten en drinken

De keuken in Nieuw-Zeeland is niet veel anders dan hier bij ons, er worden bijna de zelfde gerechten geserveerd, alleen richten ze zich hier meer op vlees. Er wordt veel hartige taart en gegrild lamsvlees gegeten. Nieuw-Zeeland is eigenlijk een bierdrinkend land, maar de vraag naar wijn begint steeds meer toe te nemen, vooral de vraag naar witte wijn.

Indicatie van enkele prijzen

In Nieuw-Zeeland zijn de prijzen niet lager dan  hier in Nederland of België. De prijzen liggen misschien iets lager of gelijk aan de prijzen bij ons. Wel is de natuur gratis en die is schitterend!

Vaccinaties

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht. Ook worden er verder geen vaccinaties aangeraden.

Reisdocumenten

Je bent in het bezit van een geldig paspoort die nog 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland. Wanneer je niet werkt of gaat studeren heb je geen visum nodig als Nederlander. Wel heb je een NZ$1000 per maand nodig, om je zelf te onderhouden. Wanneer je langer in Nieuw-Zeeland verblijft dan 3 maanden heb je wel een visum nodig, vraag deze op tijd aan het duurt vaak langer dan je denkt.

Excursietips

Taiamai Tours – Maori Heritage Journeys

In het Noordereiland van Nieuw-Zeeland kan je gaan kanoën. In de Bay of Islands kan je een bijzondere ervaring op doen met de Ngapuhi Maori tribe. Je beleeft de unieke cultuur en tradities van de Maori. Je gaat er de zang, waka manoevres, peddel techniek en dans leren, onder het genot van de geweldige flora en fauna. De excursie vertrekt dagelijks om 10.00 en om 13.00. De excursie is inclusief transfers van en naar Paihia/Waitangi, waka voyage die ongeveer 2,5 à 3 uur duurt, er is een Engelstalige Maori gids.

Gletsjer bewandelen

Een prachtige wandeling maken door de gletsjers van de Southern Alps kan in Nieuw-Zeeland. Je zult onder leiding van een ervaren gids een 6 uur durende wandeling gaan maken. Je komt ijsschotsen tegen, kruipt door smalle gletsjerspleten door en glijdt door ijsholtes heen. Je hoeft zelf niet over materiaal te beschikken, dat is allemaal aanwezig op de plaats. Er kan ook voor gekozen worden om een halve dag wandeling te maken.

Vertrektijden

9.15 uur

vertrektijden halve dag wandeling

8.45 uur, 10.30 uur of 12.30 uur

Zwemmen met dolfijnen

Op vele plaatsen kan je ook zwemmen met dolfijnen, dat is altijd een unieke ervaring. Wanneer je bij een kleinere organisatie dolfijnen gaat spotten, wordt er meer tijd voor de groep genomen. Bij een grotere organisatie moeten ze zich echt aan de tijd afspraken houden. Ook kan je op verschillende mooie plaatsen bungeejumpen, dit is wel voor de wat stoerdere mensen onder ons die niet bang zijn. Het is een spannende activiteit van zo’n hoogte naar beneden springen.