Skip to main content
venetie

Venetie ontdekken is een ervaring om met twee te doen

Venetië ontdekken is een prachtige ervaring om met z’n tweeën te doen. Het is een prachtige oude stad met vele straatjes die je in kan gaan en kijken wat er daar weer te beleven valt je komt telkens weer nieuwe dingen tegen. Geniet van de authentieke gebouwen die je overal tegen komt. Ga ook een keer met de gondel Venetië ontdekken.

Door de smalle water weggetjes, ontdek Venetië weer op een hele andere manier. Verder kan je ook buiten Venetië gaan kijken wat daar te beleven is. Je zit namelijk wel in Italië en Italië is een prachtig land. Waar het in de lente en zomer ook heerlijk warm is. Geniet ook vooral van de lekkere pasta’s en pizza’s en neem er vooral een wijntje bij. Ligging en landschap: Venetië ligt in Italië gelegen in Europa. Deze stad is gelegen aan de middellandse zee.

Aantal inwoners:

62.000 inwoners

Oppervlakte:

412 km²

Munteenheid:

Euro

Talen:

Italiaans, er wordt ook redelijk veel Engels gesproken.

Openbaar vervoer:

Omdat Venetië uit veel eilandjes bestaat is het huren van een bootje niet verkeerd. De prijzen van het huren van een motorbootje ligt rond de 20 euro per uur en 120 euro per dag, je kan het bootje met of zonder stuurman huren. Wanneer je weinig ervaring hebt met varen is het wel verstandig om het bootje met stuurman te huren.

Aangezien Venetië zo goed als een autovrije stad is zijn er geen bussen. Wel kan je de boot nemen om van punt naar punt te komen. Deze zijn opzicht wel prijzig in ritje kost je 6 euro en voor bagage betaal je ook extra. Wanneer je vaak met deze boot gaat is het verstandig om een 24 uur €12,- of een 72 uur €24,- kaart te kopen.

Klimaat:

Er is een middellands zee klimaat, dit betekend redelijke temperaturen in de zomer gemiddeld 27 graden en zachte winters temperaturen van onder de 0 graden komen haast niet voor in Venetië.

Religie en cultuur:

In Venetië vind je veel terug van het christendom. Vroeger was Venetië een belangrijke handelsstad en dat vind je ook overal terug in de stad.

Een belangrijke gebeurtenis is carnaval, dat wordt uitbundig gevierd, met alle mooie maskers erbij.

Eten en drinken:

Italië staat natuurlijk bekend om zijn pasta’s en pizza’s. Maar in Venetië wordt er ook veel vis geserveerd. Ook is ijs erg bekend in Italië, het echte Italiaanse ijs. Verder wordt er erg veel koffie gedronken. Het ontbijt in Venetië is heel eenvoudig het bestaat uit brood jam en koffie.

Indicatie van enkele prijzen:

Venetië is niet de goedkoopste bestemming om heen te gaan, de vlucht en hotel is niet eens enorm prijzig. Maar wanneer je op een beroemd plein een drankje wilt nuttigen zijn de prijzen vele malen hoger als dat we gewend zijn, maar wanneer je naar een ander leuk plein gaat wat iets buiten het stad gebied ligt zijn de prijzen al weer aanzienlijk lager.

Vaccinaties:

Er zijn geen vaccinaties verplicht.

Reisdocumenten:

Je hebt een geldig ID bewijs of paspoort nodig om Italië binnen te komen.

Excursietips:

Venetië is een mooie stad waar veel oude kerken te bezoeken zijn. Ook kan je met een gondel Venetië ontdekken. Een rit met een gondel is opzicht best wel prijzig een rit kost ongeveer 80 euro per persoon. In de stad heb je ook leuke winkels waar je kan shoppen en na het shoppen kan je heerlijk van een drankje genieten een leuk plein.

Als toerist kunt u zich in een gondel door alle brede en smalle waterwegen van Venetië langs de hotels laten leiden. Een gondelier (vrijwel altijd in traditionele kledij) vaart u door de stad, waarbij tegen betaling gezongen en gemusiceerd kan worden.

Hoewel de gondelvaart gereguleerd is en er standaardtarieven bestaan, vragen de meeste gondeliers een stuk meer. U zult begrijpen dat de prijzen ’s avonds nog een stuk hoger ligger dan overdag. Een standaard gondelvaart duurt 40 minuten en tegen bijbetaling kan dit uitgebreid worden. Verwacht echter niet dat u korting krijgt op deze verlenging.

Er zijn strenge eisen gesteld aan de gondels. De afmetingen zijn exact 10,87 meter lang en op het breedste punt 1,42 meter breed. Het maximaal aantal passagiers in een gondel is 6 en de gondels mogen sinds 1562 alleen in het zwart geverfd worden. De boten zelf zijn al bekend in documenten uit de 11e eeuw.

venetie venetie venetie venetie venetie

One thought to “Venetie ontdekken is een ervaring om met twee te doen”

Reacties zijn gesloten.