Skip to main content
duitsland

Duitsland bruist van de cultuur en mooie landschappen

Duitsland is een mooie vakantie bestemming om enkele dagen tot enkele weken heen te gaan. Dit land bruist van de cultuur en de mooie landschappen. Daarnaast hebben de Duitsers mooie monumenten die bijna intact zijn en leuke activiteiten om te doen. Daarnaast is het ook heerlijk om in de Duitse omgeven een heerlijke wandeling of fietstocht te maken.

Duitsland is een van de meest bezochte vakantie landen van de Nederlanders. Dit komt omdat het land grenst aan Nederland en daarnaast veel culturele bezienswaardigheden heeft. Daarnaast is het daar vaak ook mooier weer in Nederland en kun je er in de winter op wintersport. De Nederlandse vakantiegangers gaan voornamelijk naar de volgende gebieden in Duitsland op vakantie:
– De Harz
– De Moezel
– Het Teutoburger Woud
– De Mecklenburger
– Het Schwarzwald

Duitsland grenst aan veel verschillende landen, zo grenst dit land aan Frankrijk, Denemarken, Belgie, Luxemburg, Nederland, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Oostenrijk. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Er zijn ook andere grote steden, deze zijn zeker het te bezoeken waard. Dit zijn steden zoals: Keulen, München, Dortmund, Düsseldorf en Hamburg. Daarnaast beschikt Duitsland over enkele eilanden, dit zijn de Noord- Oost-Friese Waddeneilanden Rügen en Usedom.

Duitsland is een erg toeristisch land, die ligt grotendeels ook aan de veel aangrenzende landen. De oude stadjes, wijnvelden, kerstmarkten, uitgestrekte vlaktes en de meren trekken elk jaar erg veel toeristen in dit land. De Berlijnse muur is ook erg in trek, een stukje historie in Duitsland waar veel mensen (voornamelijk opa’s en oma’s) mee te maken hebben gehad, de tweede wereldoorlog. Maar Duitsland viert tegenwoordig wel elk jaar carnaval, dit wordt net zo gevierd als de gebieden in het zuiden van Nederland

Klimaat

Duitsland staat bekend om zijn gematigd klimaat. Zo zijn de temperaturen niet erg hoog, maar ze kunnen uitblinkers hebben. Gemiddeld liggen de temperaturen in de zomer rond de 25 graden en in de winter rond de 2 graden. Door het heuvelachtige gebied is het wel bijna elke winter mogelijk om in dit land op wintersport te gaan.

Toeristen

In Duitsland komen over het algemeen niet veel toeristen, al zou je denken van wel. De Buitenlandse gasten besten slecht 12 procent van het totale aantal (hotel)overnachtingen in Duitsland. Vergeleken met andere West-Europese landen is dit verdacht weinig. In Nederland ligt het aantal (hotel)overnachtingen namelijk al op 31 procent. Veel toeristen nemen een Bed & Breakfast voor de nacht door te brengen tijdens een tussenstop.

De meeste bezoekers die naar Duitsland komen zijn er om hun vakantie door te brengen. Op de tweede en derde plaats staan duidelijk zakelijke bezoeken en familie bezoeken. Ook zijn de overnachtingen niet gelijkmatig verdeeld. Hierdoor kunnen hotels en campings het vlak bij de grote steden drukker krijgen dan bij de kleine steden. Het oosten van Duitsland trekt voornamelijk minder buitenlandse toeristen aan. Maar uiteraard gaan de meeste toeristen naar Berlijn, de stad van bier en braadworsten.

Hieruit kun je concluderen dat Duitsland nooit weet hoeveel toeristen het land krijgt, elk jaar is het verschillend en in de loop der jaren neemt het toerisme wel toe. Zo gaan veel toeristen naar de meren, ouder dorpjes, pretparken, noem maar op. Hier heeft Duitsland een overschot van. Daarnaast zijn er veel historische restanten van de tweede wereldoorlog te vinden in dit land. Zeker de moeite waard om deze kampen en gebouwen te zien, in sommige gevallen hebben je opa, oma, vader en moeder het zelf meegemaakt.

Eten en Drinken

Duitsers houden van goed eten en drinken. Voornamelijk staat Duitsland bekend om zijn braadworsten. Overal in Duitsland kun je deze braadworst wel krijgen. De traditionele keuken geeft een duidelijk beeld weer van het land. Overal in het land hebben ze de meest uitlopende gerechten. Enkele gerechten van de traditionele keuken zijn Königsberger Klopse, Kasseler im Blätterteig en reibekuchen. Verder halen Duitsers veel gerechten uit de buitenlandse keuken waardoor er genoeg verschillende restaurants in dit land te vinden zijn.

Koffie is de meest geliefde drank in Duitsland. Hier wordt door bijna elke Duitser 162 liter per jaar van gedronken. Op de tweede plaatst staat Bier. Door circa 1300 Duitse bierbrouwerijen is bier in dit land erg belangrijk. Door de vele brouwerijen zijn er veel verschillende soorten bieren in dit land in omloop.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in Duitsland. Zo zijn er veel gebouwen van de tweede wereldoorlog nog in intact. Daarnaast zijn er complete auto- en fietsroutes langs de oude mijnen en staalfabrieken uitgezet. Hierdoor kun je fietsend een cultureel dagje uit beleven. Ook is het mogelijk om met historische treinen een tocht te maken, deze treinen bevinden zich door heel Duitsland. De tochten zijn leuk voor jongen en oud en zullen alleen maar rijden in het hoogseizoen van de zomermaanden. Verder zijn er natuurlijk veel meer bezienswaardigheden in Duitsland.

Verdere bezienswaardigheden zijn:

– Europa park
– Tropical Island
– Kathedraal de Dom
– Kerstmarkt Keulen
– Zoo Berlin
– Pleinen zoals Alexanderplatz, Bebelplatz, Gendarmenmarkt, Königsplatz en marienplatz
– Museums zoals Alliierten Museum, Alte Nationalgalerie, Alte Pinakothek en Bauhaus archiv.

duitsland

Inkomsten

Duitsland is een land met veel zeggenschap. Hierbij hebben zij het grotendeels voor het zeggen over de economie, de politiek en de militaire gebieden.

Reisdocument

Wanneer je naar Duitsland gaat, heb je alleen een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties nodig om dit land te bezoeken

Oppervlakte

357.121 km²

Munteenheid

In Duitsland is het betaalmiddel de Euro. Daarnaast is pinnen geen probleem in dit land, er zijn genoeg pinautomaten in dit land te vinden.

Taal

In Duitsland is de officiële taal Duits. Daarnaast kunnen veel Duitsers te taal Engels. In de gebieden vlak bij Nederland kunnen veel Duitsers ook hakkelig Nederlands.

Vervoer/Openbaar vervoer

In Duitsland rijdt het verkeerd aan de rechterkant van de weg. Verder wordt het openbaar vervoer voornamelijk georganiseerd door busdiensten. In een aantal grote steden beschikt dit land over tramdiensten. Verder rijden er treinen en is er een goede spoorverbinding. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Nederland met de trein naar Duitsland gaan. Alle uur schema’s en vertrektijden van het openbaar vervoer zijn op internet te vinden.

Elektriciteit

Voor Duitsland is geen verloopstekker nodig. In dit land worden de zelfde stekkers en stopcontacten als in Nederland gebruikt.

One thought to “Duitsland bruist van de cultuur en mooie landschappen”

Reacties zijn gesloten.