Skip to main content
Indonesie

Indonesië wordt vaak gekozen als vakantiebestemming

Indonesië wordt redelijk vaak gekozen als vakantiebestemming. Wat is hiervoor de reden? Vooral de eilanden zijn een perfecte bestemming voor een vakantie. Maar ook het binnenland van Indonesië is uitermate geschikt voor je reis. De bijzondere cultuur met ook nog Nederlandse invloeden uit de koloniale tijd kan je hier terug vinden. De oudere generatie zou misschien zelfs nog een woordje Nederlands met je kunnen spreken.

Ligging en landschap:

Indonesië ligt in een archipel van eilandje, het is een vulkanisch gebied. Waar je mooie plaatsen tegen komt. Indonesië ligt onder Japan, in het oosten van Azië.

Aantal inwoners:

200 miljoen inwoners, Indonesië is een van de meest dichtstbevolkte land ter wereld, ook is de bevolking niet evenredig verdeeld over het aantal vierkante meters van het land.

Oppervlakte:

1.904.569 km²

Munteenheid:

Indonesische Roepie

Talen:

De nationale taal in Indonesië is Bahasa Indonesia verder worden er nog 350 andere talen en dialecten gesproken. In grote steden of toeristische plaatsen wordt ook steeds vaker Engels gesproken. En de oudere generatie van Indonesië zou misschien zelf nog Nederlands tegen je kunnen praten.

Openbaar vervoer: In Indonesië is het altijd een grote chaos op de weg, alles wat kan rijden of vooruit kan bewegen vindt je op het asfalt. Natuurlijk is dit niet veilig dus altijd goed opletten. Wanneer je met het openbaar vervoer reist is dat te doen wanneer je niet groter bent dan 150 cm, het niet erg is om iemand op schoot te hebben. Wanneer je met meerdere toeristen bent is het misschien handiger om zelf een busje te huren. Wanneer je van de hoofdweg af bent kom je op slechte wegen terecht. Deze wegen worden in het regenseizoen geteisterd door aardbevingen en liggen er slecht bij door de hevige regenval.

Tijdsverschil:

Indonesië is zo uitgestrekt dat het land verdeeld is in drie tijdzones. Op Bali is het in de winter zeven uur later dan hier in Nederland. In de zomers is het verschil 6 uur. Op Sumatra en Java is het een uur vroeger dan op Bali. In de Molukken en nieuw Guinea is het een uur later dan in Bali.

Klimaat:

Indonesië heeft een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen vind plaats van november t/m april en het droge seizoen vind plaats van mei t/m oktober. In het natte seizoen regent vaak in de na middag of de avond, overdag is het gewoon zonnig en droog.

Religie en cultuur:

De bevolking van Indonesië zijn voornamelijk aanhangers van de Islam, in het dagelijks leven is dat ook terug te vinden. Wanneer je door een bepaalde regio heen reist is de kans groot dat je moskeeën en tempels tegen komt.

Eten en drinken:

Indonesië heeft een uitgebreide keuken dit komt doordat het op een belangrijk handelspunt ligt van het Midden-Oosten en Azië. Ook hebben ze een internationale keuken die bestaat vooral uit gebakken rijst en gebakken noedels. Er wordt veel gekookt met kruiden.

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in Indonesië zijn goed betaalbaar je kunt al voor een paar euro lekker eten. Drank zonder alcohol en lokale biersoorten zijn ook goed betaalbaar, maar geïmporteerde drankjes zijn erg prijzig.

Vaccinaties:

Wanneer je zeven dagen voordat je naar Indonesië gaat in een gele koorts land bent geweest ben je verplicht je te laten inenten voor de gele koorts. Verder worden de vaccinaties aangeraden voor DTP en hepatitis A.

Reisdocumenten:

Je hebt een geldig paspoort nodig wanneer je naar Indonesië gaat die bij aankomst nog zes maanden geldig is. Wanneer je zeven dagen naar Indonesië gaat kost een visum je $10 bij een verblijf van 30 dagen kost dat $25 en als je langer als 30 dagen blijft moet je een visum voor vertrek aanvragen.

Excursietips:

Er zijn heel veel verschillende eilanden in Indonesië de bekendste zijn toch wel Java en Bali. Veel toeristen willen daar graag heen, terwijl ook nog veel andere mooie eilanden zijn. Daar kan je ook genieten van de natuur, bounty stranden en de cultuur.

Dolfijnen spotten voor de kust van Lovina

Wanneer je in Bali bent ga dan dolfijnen spotten. In Lovina een klein dorpje in het noorden van Bali, voor de kust zwemmen daar veel dolfijnen, die je wanneer je gaat dolfijnen spotten hoogstwaarschijnlijk tegen komt. Natuurlijk kan het niet gegarandeerd worden, het is net waar de dolfijnen zin in hebben. Je wordt vroeg gewekt om met een motor bootje de zee op te gaan, je maakt meteen de mooie zonsopgang op Bali mee. Een unieke ervaring om de dolfijnen te ontmoeten en de prachtige zonsopgang te zien.

Tempels bezoeken

Er zijn in Indonesië veel mooie tempels te bezichtigen. Deze tempels zijn vaak al eeuwen oud, het kan ook zijn dat ze vaker zijn opgebouwd, doordat de natuur de tempels behoorlijk heeft aangetast. Toch zijn de tempels in de zelfde sfeer opnieuw opgebouwd.

Beroemdste tempels

Borobudur tempel gelegen in Midden-Java, wanneer je deze tempel gaat bezoeken is het verstandig om in de buurt te gaan overnachten. Vanaf Yogya is het namelijk ongeveer twee uur rijden naar de tempel. Ook is het belangrijk om vroeg in de ochtend heen te gaan. ’s Middags kan het erg druk worden er komen veel toeristen op af, ook lokale toeristen komen massaal op deze bezienswaardigheid af.

Ulun Danu Bratan tempel gelegen in Bali. Deze tempel ligt op 1400 meter hoogte waardoor het er altijd lekker koel is. De tempel ziet er opzicht modern uit, waardoor je zou denken dat deze tempel niet de voorbeelden oude tempel is. Maar het bezoeken van deze tempel is zeker de moeite waard!