Skip to main content
laos

Laos heeft een tropisch klimaat en boeddha staat centraal

Laos is een prachtig land in Azië dat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige natuur. Het land grenst aan de landen Myanmar, Vietnam, China, Thailand en Cambodja. Doordat het land niet aan een zee of oceaan grenst zou je denken dat er niet veel water te vinden is, maar in het land zijn bergen, prachtige watervallen, regenwouden en rivieren te vinden. Daarnaast wonen er veel dieren in het wild in dit land, hierbij kun je denken aan olifanten, tijgers, beren, luipaarden en verschillende soorten slangen. Naast dat alles zijn er ook veel papavervelden voor de winning van opium aanwezig in dit land. In verschillende gedeeltes van Laos leven mensen, de hoofdstad van het land is Vientiane. Ook beschikt het land over een aantal grote steden namelijk: Seno, Thakhek, Vang Vieng en Luang Prabang.

Over het algemeen staat de Boeddha centraal in Laos. Dit kun je tevens ook terugzien in tempels en de beelden waarover het land beschikt. Ook zie je het boeddhisme terug bij de monniken, deze mensen lopen in een oranje gewaad over straat. In het zuiden van het land is er een Boeddha park ontstaan, hier staan tientallen Boeddha beelden. Overigens is dit een echte toeristen trekker. Door het land heen stroomt een wel bekende rivier, genaamd de Mekong rivier. Deze rivier staat bekend om zijn stoomversnellingen. Ook is het mogelijk om in het land historische monumenten te bezoeken, deze monumenten en sporen komen in de meeste gevallen uit de tijd van de Vietnamoorlog.

Laos

Klimaat

Over het algemeen beschikt Loas over een tropisch klimaat. Hierdoor zullen de temperaturen op de begaande grond niet onder de 25 graden komen en kunnen de temperaturen tot wel 40 graden oplopen. In de hoge berggebieden zullen de temperaturen niet onder de 15 graden komen. Wanneer het regent in Laos kan dit dagen lang aanhouden.

Toeristen

Vanaf de jaren 90 zijn de grenzen open voor buitenlanders. Wanneer je aanwezig bent in dit land zul je merken dat de ontwikkeling vele jaren op achter staat. Dit komt grotendeels door de Vietnamoorlog. Maar vanaf het moment dat de grenzen geopend zijn kunnen de toeristen dit prachtige land ondervinden. Laos bied niet alleen een prachtige natuur, maar ook cultuur en avontuur. Tegenwoordig trekt Laos het hele jaar door toeristen. Ook maakt het land steeds meer hotels en restaurants op de toeristen het naar hun zin te maken. En al alleen voor het mooie weer en de prachtige omgeving zou je dit land al willen bezoeken.

Eten en Drinken

Rijst en noodles zijn de hoofdingrediënten die het land gebruikt. In bijna ieder gerecht zal je deze ingrediënten wel terug zien. Vooral de kleefrijst komt regelmatig terug in de ingrediënten. Er zijn dan ook heel veel verschillende varianten qua rijst verkrijgbaar in dit land. Ook de noodlesoep zie je regelmatig terug, dit zal je terug zien in kleine stalletjes waar je voor ongeveer 50 eurocent tot 1 euro een noodlesoep kunt krijgen. De kleefrijst komt erg vaak voor, zo krijg je het op een stuk bamboe of in een rieten mandjes. Als volgens draai je een balletje van de rijst en dipt dat balletje in een sausje. Ook is Laap een specialiteit van dit land. Dit is gehaktvlees of vis in een salade. Dit eten wordt koud tot lauw gegeten. Het gerecht is daarnaast ook vaak rauw, let hier wel op.

De kwaliteit van koffie is erg goed in dit land. Dit komt omdat veel verschillende soorten koffie in het land zelf verbouwd wordt. Ook staan ze bekend om de LaoLao, dit is een soort whisky. De whisky wordt vaak thuis gestookt van rijst of mais waardoor het verschillend kan smaken.

Reisdocument

Wanneer je naar Laos gaat heb je alleen een geldig paspoort nodig. Omdat het buiten Europa is kan je het land niet binnenkomen met een identiteitskaart. Overigens moet het paspoort nog 6 maanden geldig zijn op de datum van vertrek uit Laos.

Vaccinaties

Wanneer je op bezoek gaat in dit land, kun je het best één of meerdere vaccinaties halen.

Oppervlakte

236.800 km²

Munteenheid

In Laos is het betaalmiddel de Laotiaanse Kip.

Taal

In Laos in de officiële taal Laotiaans, Naast Laotiaans spreken veel mensen van de bevolking ook hakkelig Engels.

Vervoer/openbaar vervoer

In dit land zal je aan de rechterkant van de weg moeten rijden wanneer je van plan bent om een auto te huren. Verder rijden er verschillende bussen die verschillen van prijs, het maakt niet uit in welke bus je zit maar de buschauffeurs toeteren de hele weg door. Overigens rijden er genoeg bussen en brengen je meestal op tijd van de ene plaatst naar de andere plaats. Ook kun je het land doorreizen met de boot, taxi of voor kleine stukjes met de tuk-tuk. Daarnaast is het mogelijk om een brommer of fiets te huren om zelf de toeristische plaatsen te bezoeken.

Elektriciteit

In sommige gevallen heb je in dit land een verloopstekker nodig. Soms is dit niet nodig, dus het is verstandig om er altijd een mee te nemen.