Skip to main content
kenia

Kenia is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis

Kenia, gelegen in Afrika, heeft een prachtige natuur. Wanneer je dol bent op natuur is Kenia de perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis. Zo heeft Kenia een prachtige kust, waar je kunt genieten van de witte stranden. Ook heeft Kenia mooie natuurreservaten waar veel wilde dieren hun thuisplaats hebben gemaakt. Je vindt er zebra’s, leeuwen, giraffes, olifanten en nog heel veel andere dieren.

Ook heeft Kenia hoge bergen. Verder heeft Kenia een heerlijk klimaat, het is altijd warm en bijna altijd schijnt de zon volop. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om of naar een afgelegen gebied in Kenia te gaan of om in de bruisende stad te verblijven. Beide opties zijn zeer aan te raden.

Ligging en landschap

Kenia ligt in het oosten van Afrika. Het landschap van Kenia is zeer gevarieerd het bestaat uit een prachtige kust, het heeft veel natuurreservaten en er zijn hoge bergen te vinden.

Aantal inwoners

39.002.772 inwoners

Oppervlakte

580.367 km²

Munteenheid

Kenya shilling

Talen

Engels is een officiële taal. Er zijn in Kenia nog veel inheemse talen.

Openbaar vervoer

Overal rijden bussen tussen de grotere steden, voor de kortere afstanden gaan en minibusjes. Met trein kan je ook tussen de grote steden reizen, in het noordelijke deel van Kenia rijden er geen treinen. Met taxi reizen is ook mogelijk, maar spreek van te voren een prijs af, doe dit omdat er geen meter in de taxi zit.

Tijdsverschil

In de wintertijd is er een tijdverschil van 2 uur, in Kenia is het dan 2 uur later. In de zomertijd is dit verschil 1 uur.

Klimaat

Er zijn veel verschillende klimaten in Kenia. Tropische klimaat in het zuid westen, tropisch moesson klimaat in het midden en zuid oosten, steppen- en woestijn klimaat in het noordwesten en noordoosten en in het zuiden vind je een vochtig subtropisch klimaat.

Religie en cultuur

Twee derde van Kenia is aangesloten bij het Christendom. Verder zijn er nog veel traditionele godsdiensten die verschillende culturen hebben.

Eten en drinken

Aan de kust wordt voornamelijk fruit en vis gegeten. Vis is goedkoop en super vers te krijgen dit komt doordat het meteen geleverd wordt. Sukumu wiki is een nationaal gerecht wat bestaat uit spinazie achtige groente en ugali, een soort pap van maïsmeel met wat vlees en jus en wordt volgens de traditie uit de hand gegeten.
Er wordt ook wijn gemaakt in Kenia en ook gedronken. Bier brouwen doen ze ook zelf het bier wat gebrouwen wordt is overigens goed te drinken.

Indicatie van enkele prijzen

Kenia is een stuk goedkoper als de prijzen in Nederland, wel zal je hele andere producten vinden.

Vaccinaties

Ben je 7 dagen voordat je naar Kenia reist in een gele koorts land geweest dan ben je verplicht een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Verder zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel worden er inentingen aangeraden, zo wordt DTP, Hepatitis A en gele koorts aangeraden voor een verblijf in Kenia.

Reisdocumenten

Je beschikt over een geldig paspoort die 6 maanden na vertrek van Kenia nog geldig is. Het wordt aangeraden om voor vertrek een visum aan te vragen in Den Haag, dit kan ook in Kenia gedaan worden maar aanvragen in Nederland is vaak goedkoper.

Excursietips

Er zijn heel veel safari’s te doen in Kenia, ontdek de wonderschone natuur. Bekijk de wilde dieren op een afstandje kijk hoe ze leven en wat ze allemaal aan het doen zijn. Ook de flora is prachtig om te zien. In een jeep rijden door de savanne van Kenia, het is er warm maar in de jeep is het goed uit te houden.