Skip to main content
tanzania

Tanzania is een land vol met natuur en cultuur

Afrika is natuurlijk een prachtige bestemming om heen te gaan, maar waar in Afrika zou je nou echt heen willen? Tanzania is een land vol met natuur en cultuur. Er zijn veel natuurparken te vinden waar je alle wilde dieren kan vinden. Ga op safari en kom ze allemaal een keer in het echt tegen. Iets mooiers kan je dan toch niet bedenken. Ook aan de kust is het prachtig je kan er gaan duiken of snorkelen, je komt dan de leukste gekleurde visjes tegen en ook het koraalrif is erg mooi. Je kan ook een andere watersport beoefenen. Niet alleen de natuur is prachtig ook de cultuur is de moeite waard. Er zijn leuke markten te bezoeken, het zijn kleurrijke markten waar echt van alles te koop is. Het is sowieso de moeite waard om naar Tanzania te gaan.

Ligging en landschap

Tanzania ligt in het oosten van Afrika. Tanzania heeft een gevarieerd landschap, het bestaat uit hoge bergen zoals de Kilimanjaro met eeuwige gletsjers en altijd sneeuw. Verder heb je in het noord – westen een meer Lake Victoria, dit is het grootste meer van Afrika. Het zuidwesten is een bosachtig gebied.

Aantal inwoners

41.048.532 inwoners

Oppervlakte

945.087 km²

Munteenheid

Tanzaniaanse shilling

Talen

Swahili

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Tanzania is niet zoals je hier in Nederland gewend bent. De lokale mensen reizen met een busje Dalla-dalla genoemd, dit is niet de meest veilige optie om mee te reizen. Deze busjes rijden totaal niet op tijd, maar ze volgen wel vaste routes. Wanneer je in wilt stappen kan je in stappen en wanneer je er uit wilt ga je er uit. De chauffeurs rijden erg hard of juist heel erg langzaam, de busjes zijn oud en eigenlijk niet meer veilig om in te rijden. Ook zitten de busjes altijd helemaal vol. Met de boot kan je naar Zanzibar gaan, deze boten doen er ongeveer 2 uur over om daar aan te komen. Vergeet dan in ieder geval je paspoort niet want je krijgt daar nog een mooie stempel in je paspoort.

Klimaat

Tanzania ligt dicht bij de evenaar, dit betekend dat Tanzania een tropisch klimaat heeft. Daar hoort ook bij dat er een regentijd en een droge tijd is. In oktober november zijn er kleine regenbuien, in maart en mei zijn er grotere regenbuien. De temperaturen liggen het gehele jaar rond de 22 en 30 graden Celsius.

Religie en cultuur

De belangrijkste geloofsovertuigingen in Tanzania zijn het christendom en de islam. De cultuur krijg je snel door wanneer je in Tanzania aankomt.

Eten en drinken

Bij een ding moet je opletten, wanneer je het eten of drinken niet vertrouwd doe er dan ook niets mee. Het is geen speciale keuken, maar wel anders dan  in Nederland. Aan de kust wordt veel rijst gegeten met kip of een stukje varkensvlees ook worden er veel kruiden gebruikt.

Indicatie van enkele prijzen

De prijzen in Tanzania verschillen erg, op de ene plaats kan je erg goedkoop overnachten, terwijl het ergens anders weer een stuk duurder is. Dat is het zelfde wanneer je gaat eten, sommige tentjes zijn goedkoop en andere duur. Toch is Tanzania niet erg duur, zolang je maar kijkt waar je het beste kunt eten voor minder.

Vaccinaties

wanneer je 7 dagen voordat je naar Tanzania gaat in een gele koorts land gaat is het verplicht ook een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Een cholerastempel is alleen verplicht als je van plan bent om naar Zanzibar te gaan. Vaccinaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden ongeacht de verblijfsduur. Voor een verblijf langer dan 3 maanden worden vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës en tuberculose aangeraden. Wanneer je langer dan 6 maanden naar Tanzania gaat wordt ook de vaccinatie tegen meningitis aangeraden.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Tanzania ben je in het bezit van een geldig paspoort die bij vertrek uit Tanzania nog 6 maanden geldig is. Ook moet je een visum aanvragen, deze is drie maanden geldig. Wanneer je het visum in Nederland aanvraagt wordt de prijs voor het visum wel hoger, de prijs zal dan oplopen tot ongeveer 80 euro.

Excursietips

Duiken

Aan de kust van Tanzania kan je goed duiken, er is een prachtig onderwater leven te zien. De mooiste vissen gaan voorbij en het koraal is ook zeker de moeite waard. Heb je geen duikbrevet? Wanneer je gaat snorkelen is er ook genoeg moois te zien, dus je hoeft je niet druk te maken!

Markt in Tanzania

Op de markten in Tanzania kan je werkelijk van alles kopen! Ja kan er terecht voor een gala jurk maar ook voor de dagelijkse boodschappen. Het is een overdekte markt waar het soms nog wel een warm kan zijn, aangezien niet ieder winkeltje over een airconditioning beschikt. Wel fijn om te weten is dat er geen vervelende verkopers zijn die je alles aan willen smeren. Dit komt met name doordat er genoeg lokale bevolking op afkomt om boodschappen te doen.

Kilimanjaro beklimmen

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika de naam betekend berg die glinstert, deze naam heeft hij te danken aan de eeuwige sneeuw die er ligt. Op de hellingen groeien van allerlei gewassen. Er zijn verschillende routes die er bewandeld kunnen worden om de Kilimanjaro heen, de bekendste beginnen in Machame en Marangu.

Serengeti national park

Dit is een van de beroemdste wild reservaten ter wereld. Serengeti national park staat ook op de werelderfgoedlijst. Het is een mooi park en het is er druk bezet met wilde dieren, zo leven er Kafferbuffels, blauwe gnoes, zebra’s, leeuwen ect. Een unieke belevenis om deze dieren allemaal te kunnen zien, ga daarom een safari maken in dit park.