Skip to main content
barbados

Barbados staat bekend om zijn witte stranden

Barbados, een van vele mooie eilandjes van het Caribische gebied in Noord-Amerika. Daarnaast maakt het eiland deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Over het algemeen wonen er veel Spanjaarden op dit eiland, dit is ook niet zo gek omdat Spanjaarden het eiland jaren terug hebben ontdekt. In principe is het in Barbados altijd mooi weer, heel af en toe zijn er tropische regenbuien die dit eiland naderen. Een heerlijke vakantie bestemming voor jong en oud, maar natuurlijk van de zonliefhebber!

Het eiland staat erg bekend op zijn witte stranden en heldere water. Het water is zo helder blauw dat je hier uitstekend kunt duiken en snorkelen. Wanneer je wilt surfen kom je hier ook niets te kort, er zijn hier genoeg golven om heerlijk te surfen. Naast watersport staat het eiland ook bekend om het golfen, het eiland beschikt tevens over veel golfclubs. Doordat het weer op Barbados het hele jaar mooi is, komen veel toeristen naar dit eiland. Hierdoor is het eiland overladen met hotels om de toeristen een verblijf te geven. Het eiland Barbados heeft vele leuke stadjes. De hoofdstad van het eiland is Bridgetown. Andere grote en gezellige steden op Barbados zijn: Oistins, Bathsheba, Speightstown en Melverton.

De naam

De naam Barbados is gekomen doordat de Spanjaarden wortels van een Ficus vonden, deze wortels lijken overigens erg veel op een baard. Daardoor hebben de Spanjaarden het eiland ‘Barbados’ genoemd, Nederlandse benaming ‘baard’. Echter is Barbados geen Spaanse betekenis voor baard maar Portugees.

Klimaat

Zoals eerder vermeld heeft Barbados een tropisch klimaat. Hierdoor is het op het eiland altijd boven de 25 graden. Hierdoor gaan veel toeristen graag naar dit eiland, om te overwinteren of gewoon om op vakantie te gaan. Overigens kun je het beste niet tussen juli en november op dit eiland zijn, in deze maanden regent het namelijk erg veel.

Bevolking

De inwoners op Barbados worden Bajans genoemd. De bevolking komt zeer gastvrij en erg vriendelijk over op de mens. Het eiland telt een totaal van 285.000 inwoners. Het eiland is overigens niet in zijn geheel bevolkt, ongeveer 60% woont aan de Caribische kust en de overige Bajans wonen in en rond Bridgetown.

Eten en drinken

Er zijn veel goede restaurants te vinden op Barbados. Over het algemeen serveren de restaurants uit internationale of Caribische keuken. Overigens is de Franse, Indische en Italiaanse keuken ook terug te vinden op het eiland. De maaltijden zijn erg goedkoop en voortreffelijk. De dranken zijn overigens ook niet prijzig. Hierbij betaal omgerekend voor een biertje of frisdrank ongeveer €1,50 tot €2,-. Let erop dat je in de lockale restaurants vele male goedkoper uit bent dan in het hotel waar je verblijft!

barbados

Inkomsten

Over het algemeen komen de inkomsten van Barbados door de toerisme binnen. Daarom is dit een zeer belangrijke inkomstenbron van dit eiland. Ook kunnen de inwoners van het land aan het werk in de landbouw en bij lichte industriële werken.

Reisdocument

Wanneer je van plan bent om naar Barbados te reizen heb je geen geldig paspoort nodig. Wanneer je langer dan 3 maanden op dit eiland wilt verblijven is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Echter wordt er bij elke toerist verwacht dat hij/zij vertrekbelasting betaald waanneer hij/zij het eiland verlaat. Hier spreken we over ongeveer 60 Barbadiaanse dollar per persoon.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties nodig om dit land te bezoeken

Oppervlakte

430 Km²

Munteenheid

In Barbados is het betaalmiddel de Barbadiaanse dollar.

Taal

Je zult misschien denken dat Spaans de taal is dat op het eiland wordt gesproken, maar dat is onjuist. De officiële taal die op Barbados gesproken wordt is Engels. Daarnaast hebben ze ook een eigen taal, namelijk Bajan.

Vervoer/openbaar vervoer

In Barbados rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Daarnaast beschikt het eiland over een uiterst goede en interessante busverbinding naar alle delen van het eland. Daarnaast is het mogelijk om over het eiland te fietsen en je kunt er ook voor niet zo veel kosten een auto huren.

Elektriciteit

Wanneer je dit eiland bezoekt is het belangrijk om een verloopstekker bij de hand te hebben. Ook kun je het beste een omvormer aanschaffen. Dit omdat je bij sommige hotels dit apparaat nodig hebt.