Skip to main content
india

India is als reisbestemming niet de eerste keuze

India als reisbestemming is voor veel mensen niet de eerste keuze, maar toch is het geen verkeerde keuze. Je vindt er alles over de cultuur en de natuur. Je vindt er de mooiste sprookjesachtige tempels. De mensen zijn erg vriendelijk zolang je hun cultuur respecteert. De natuur is er prachtig en afwisselend. Wanneer je een rondreis door India gaat maken zal dit helemaal opvallen dat er veel verschillende landschappen en klimaten heersen.

Het land is ook nog niet erg toeristisch ingesteld, daarom is het ook zo leuk om er nu nog doorheen te reizen. Alles is nog op hun eigen cultuur gevestigd en de westerse cultuur is hier nog niet erg doorgedrongen. Hier en daar zie je toch wel westerse sporen. Vooral in de grote steden is het duidelijk merkbaar dat de westerse cultuur in India in opkomst is. India is genieten, beleven, zien en ontdekken. Een sprookjesachtig land, maar aan de andere kant een land van armoede en viezigheid, probeer dat zoveel mogelijk te ontwijken om het meest van India te genieten.

Ligging en landschap:

India heeft meerdere landschappen door de verschillende klimaten en de grote van het land. Het bestaat uit verschillende gebergtes, uit vlaktes en uit schiereilanden.

Aantal inwoners:

1.166.079.217 inwoners

Oppervlakte:

3.287.263 km²

Munteenheid:

Indiase roepie

Talen:

Hindi

Openbaar vervoer:

Het spoorwegennetwerk is waarschijnlijk het grootste spoorwegennetwerk van de wereld. De treinen zijn relatief goedkoop, maar de treinen zitten vaak helemaal vol. In de Times of India kan je op de tweede pagina zien of het zin heeft om met de trein te gaan reizen. Met de bus reizen kan ook prima, alleen de prijzen en service verschillen erg. Ook kan je met de taxi naar je bestemming komen. Wanneer je met de taxi reist spreek van te voren heel duidelijk een prijs af.

Tijdsverschil:

Het is in India 4 en een half uur later als in Nederland.

Klimaat:

Het klimaat in India is verschillend dit komt omdat India een groot land is. Het is dus lastig om te zeggen wat het precieze klimaat van India is. In het noorden van India kunnen de temperaturen hoog oplopen bij de Ganges. In de Himalaya is het koel het gehele jaar. In Centraal en het zuiden van India is er een tropisch moesson klimaat. Aan de kust is het vochtig en warm en komen er stortregens voor. En het oosten van India behoort tot de droogstreken.

Religie en cultuur:

De meest voorkomende godsdienst is het Hindoeïsme. Verder kan je eigenlijk wel alle godsdiensten terug vinden. De cultuur bestaat daarom ook uit een mengeling van verschillende culturen die het noorden vooral beïnvloed heeft.

Eten en drinken:

Toeristen die vaak last krijgen van het eten uit India komt voornamelijk doordat ze teveel curry’s gebruiken in tegenstelling tot brood en rijst, de curry’s zijn vet en scherp. Dit zijn de westerlingen niet gewoon. Maar ook de Indiër eet een klein beetje curry bij zijn brood of rijst, let daar dus op. India heeft een gevarieerde keuken, de gerechten zijn vaak met brood en/of rijst. Er worden ook veel specerijen gebruikt die erg scherp kunnen uitpakken.

Water uit de kraan kan niet gedronken worden! kijk ook uit met ijsklontjes, die worden vaak wel van gewoon kraanwater gemaakt zonder dat het water eerst is gekookt.

Indicatie van enkele prijzen:

India kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Voor 30 euro per dag kan je al prima eten, slapen en reizen. Voor een avondmaaltijd betaal je bijna nooit meer als 8 euro.

Vaccinaties:

Ben je 7 dagen voordat je naar India gaat naar een gele koorts land geweest? Dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder zijn er geen verplichten vaccinaties. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden wanneer je langer als twee weken naar India gaat wordt ook de vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden.

Reisdocumenten:

Voor een reis naar India ben je in het bezit van een geldig paspoort die na vertrek nog 6 maanden geldig is. Ook ben je in het bezit van een visum deze kost 65 euro en is 6 maanden geldig na afgifte. Het visum kan je aan vragen bij Indian visa service in Den Haag of Amsterdam.

Excursietips:

Delhi

Delhi bestaat uit old en new Dehli. Het was de hoofdstad van het moslimrijk je vind er daarom ook veel moskeeën en andere monumenten. De grootste moskee van India vind je hier ook, de Jama Mashid. Een ongelofelijke ervaring.

Agra

In Agra kan je de Taj Mahal het wereldwonder bekijken, dit wereldwonder kan je eigenlijk niet overslaan als je naar India reist. Dit bestaat uit zuiver marmer gemaakt voor de vrouw van sjah Jahan. Agra Fort is een massief fort van rood zandsteen, dit is te vinden naast de Taj Mahal en moet je echt niet overslaan.

Jaisalmer

Wanneer je een fata morgana wilt beleven moet je zeker naar Jaisalmer gaan. In de woestijn vind je een fort wat eigenlijk een stad is. Jaisalmer wordt ook wel de gouden stad genoemd, doordat de gebouwen honingkleuren hebben en de zon er op schijnt. Ook kan je van uit Jaisalmer een kamelensafari gaan doen. Gidsen begeleiden je en zorgen voor het eten en drinken.