Skip to main content
bali

Bali heeft een schat aan cultuur

Een onvergetelijke reis maken naar Bali. Door de aparte cultuur in Bali is wordt deze reis heel bijzonder. Bijna heel Indonesië heeft als godsdienst Moslim, Bali het Hindoeïsme. Het is een klein eiland en binnen een paar uur ben je van de ene kant van het eiland naar de andere kant gereden. Onder de reis door kom je allerlei mooie cultuur elementen tegen. Op de hoeken van de straat zul je offers tegen komen om de goden te eren. Wanneer je met de auto over een berg rijdt, blijf boven dan eens staan en geniet van het adembenemende uitzicht. Ook kan er leuk gewinkeld worden in de steden Seminyak en Kuta. Een land vol met nieuwe ontdekkingen.

Wanneer je geen zin hebt om het land te ontdekken kun je er ook voor kiezen om te genieten van de luxe die Bali met zich mee brengt. De hotels zijn over het algemeen allemaal vijf sterren en dat betekend dan ook echt vijf sterren en soms verdienen ze er wel meer. Heerlijk ontspannen in het hotel aan het zwembad of aan het strand in een hangmat. In het resort kun je genieten van het heerlijke eten met een lekkere cocktail. Bali is de ideale plek om je reis te houden omdat: je kunt kiezen voor rust of om het land te ontdekken. De mensen het beste met je voor hebben en je een geweldige reis wensen. Ze zullen er alles aan doen om het de mooiste reis van je leven te maken.

Ligging en landschap

Bali ligt in zuid-oost Azië. Het landschap bestaat vooral uit rijstterrassen, vulkanen en stranden. De badplaatsen bestaan voornamelijk uit winkels, restaurant en laagbouw hotels.

Aantal inwoners:

3 miljoen 2% van Indonesië

Oppervlakte:

5561 m²

Munteenheid:

Indonesische Rupiah. Euro’s en Dollars kunnen overal worden omgewisseld voor de Indonesische Rupiah. Ook worden creditcards worden bijna over geaccepteerd ook kan men ook vele punten pinnen. US Dollars die gedrukt zijn voor 2003 worden niet geaccepteerd.

Talen:

Bahasa Indonesia een variant van het Maleis. Op toeristische plaatsen praten ze redelijk tot goed engels.

Openbaar vervoer:

Openbaar vervoer is goed betaalbaar. Het wordt aangeraden om met de taxichauffeur vooraf een prijs af te spreken. Wanneer je met een Bemo (mini busje) reist houd dan rekening dat ze geen vaste route rijden. Hou het voertuig aan en stap in. Betaal gepast in munt geld, wisselgeld hoef je niet terug te verwachten.

Tijdverschil:

In de zomer is het 6 uur later dan in Nederland. In de winter is het 7 uur later.

Klimaat:

Bali kent twee periodes de droge periode van mei t/m oktober en de natte periode van november t/m april. In het regenseizoen regent het vaak het einde van de dag kort en krachtig, maar er zijn ook dagen dat er de gehele dag regen valt. De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 22 en 33 graden Celsius.

Religie en cultuur:

Balinezen zijn vrolijk, extrovert, kleurrijk en gastvrij. Het hindoeïsme neemt een zeer belangrijke plaats in het dagelijkse leven. 95% is hindoeïstisch op Bali.

Eten en drinken:

De keuken is zeer gevarieerd van saté en nasi goreng, maar Balinezen zijn ook dol op vis. De beste vis restaurants vind je op het vissersstrand van Jimbaran. Ook kun je in het zuiden van Bali veel internationale restaurant vinden, bijna op iedere straathoek staan eettenten waar je  voor weinig heerlijke snack kunt kopen, zoals gebakken banaan en gepofte aardappels.

Indicatie van enkele prijzen:

Alcoholische drankjes zijn relatief duur op Bali. Wanneer je in Bali gaat shoppen is het weer goed betaalbaar, vooral na het afdingen, wat heel gebruikelijk is op de markt.

Vaccinaties:

Vaccinaties zijn niet verplicht voor de reis naar Bali. Sommige vaccinaties worden wel aangeraden.

Reisdocumenten:

Het paspoort waarmee je reist moet na aankomst in Bali nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Kinderen zijn verplicht om een eigen paspoort te hebben. Bij aankomst moet er een visum gekocht worden voor 30 dagen is de prijs USD 25,-. Voor een verblijf langer dan 30 dagen moet het visum in Nederland worden aangevraagd.

Excursietips:

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot is een tempel in de oceaan. Bij hoog water is de tempel niet bereikbaar, bij laag water is de tempel bereikbaar via een zanddam van 20 meter. Droge voeten worden alleen niet gegarandeerd, neem daarom goed schoeisel mee. Wanneer je bij de tempel aan bent gekomen kun je alleen de eerste vijf meter betreden. Daar bevindt zich een soort grot waar je een prachtige zoet water bron vind. Wanneer je de tempel heeft bezocht en je ziet de zee dichterbij komen, kun je de zonsondergang bekijken. Alle terrasjes zullen vol lopen, als je op Bali bent geweest ben je ook zeker bij Para Tanah Lot

De Gitgit

Deze 40 meter hoge waterval is een echte trekpleister. Het is dan ook een echte aanrader om daar te zijn geweest. Wanneer je aankomt is het nog een stevige wandeling naar de waterval toe, wees daar dus op voorbereid. Als je bij de waterval bent aangekomen zul je je zich afvragen waar het water nou daadwerkelijk vandaan komt, het lijkt wel uit de lucht te komen vallen. Het water is goed koud, maar na de stevige wandeling is dat wel lekker om even in te pootje baden.

Gung Agnung

De hoogste en heiligste berg van het eiland Gunung Agnung is een bijzondere bezienswaardigheid. Wanneer het helder is, is de berg van zo goed als het hele eiland zichtbaar. De heilige berg is 3.142 meter hoog, het is een slapende vulkaan. De beste maanden om de Gunung Agnung te bezoeken zijn augustus en september, je kunt dan tot aan de top van de berg komen. Maar veel gidsen brengen je maar tot de helft. Dit doen ze in verband met het geloof in berggeesten. Onderaan de berg staat de belangrijkste tempel van Bali.

Puela Serangan

Het schildpaddeneiland Puela Serangan is een leuke plaats om te kijken. Het is makkelijk bereikbaar per boot. Er leven grote aantallen schildpadden op het eiland.