Skip to main content
Sri-Lanka

Sri Lanka is een perfecte plaats voor iedere toerist

Het landschap van Sri Lanka is in het zuidwesten vruchtbaar laagland. In het noorden, oosten en zuiden zijn het vooral droge vlaktes en soms zelfs woestijnachtig. In het centrale gedeelte van Sri Lanka is er vooral een bergachtig landschap te vinden. De kuststrook is over het algemeen vlak. Sri Lanka is een veelzijdig land, een perfecte plaats voor iedere toerist. Je hebt prachtige stranden, heerlijke temperaturen, tropische jungle en een eeuwen oude cultuur. Ook de bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Je kunt dit land ontdekken door middel van een privégids, je kunt dan zonder zorgen rondreizen door Sri Lanka. Ook kan je er voor kiezen om een groepsrondreis te doen. En natuurlijk kun je genieten van al het moois. Er zijn mooie resorts in Sri Lanka die van alle luxe zijn voorzien.

Aantal inwoners:

21.324.791

Oppervlakte:

65.610 km²

Munteenheid:

Sri Lankaanse roepie

Talen:

Singalees en Tamil

Openbaar vervoer:

Voor het geld kan je het openbaar vervoer het beste gebruiken, de bus is spotgoedkoop. Wanneer je met een gewone bus reist hou er dan rekening mee dat de chauffeurs als gekke rondrijden. Wanneer je met de stadsbus reist zijn de prijzen nog steeds erg laag, maar de chauffeurs hebben meer verantwoordelijkheid gevoel.

Voor korte afstanden kan je in de stad de tuktuk pakken, voor kleine afstanden betaal je ongeveer €0,50. Voor langere afstanden is de tuktuk niet verstandig om te pakken vooral wanneer je over de snelweg moet. Maak ook geen strakke reisschema’s wanneer je met openbaar vervoer gaat reizen. Vooral wanneer je door de bergen gaat, er zijn wel eens aardverschuivingen en dan kan je zo een paar uur vertraging oplopen.

Tijdsverschil:

In Sri Lanka is het 4,5 uur later als hier in Nederland. In onze zomermaanden is het verschil 3,5 uur.

Klimaat:

Sri Lanka heeft een tropisch vochtig klimaat. Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar is gelegen ligt de temperatuur het gehele jaar rond de 28 graden Celsius.

Religie en cultuur:

boeddhisme is de belangrijkste geloofsovertuiging in Sri Lanka, daarna zijn de belangrijkste geloofsovertuigingen Hindoeïsme, islam en christendom. Zoals de meeste landen in Azië heeft ook Sri Lanka een rijke cultuur, je vind overal wel tempels en kunstobjecten.

Eten en drinken:

In hotels houden ze rekening met de westerse cultuur. Bij de rijst wordt meestal een pittige saus geserveerd, in de hotels zijn deze minder pittig maar wel smaakvol. Ook kan je gewoon westerse gerecht krijgen in Sri Lanka. Wanneer je eten op de hoek van een straat haalt zal je versteld zijn hoe goedkoop de prijzen van de maaltijden zijn.

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in Sri Lanka liggen iets hoger dan in Oost-Azië. Toch is Sri Lanka een prima betaalbaar land.

Vaccinaties:

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht wanneer je 7 dagen voordat je naar Sri Lanka gaat in een gele koortsland bent geweest. De vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden ongeacht de verblijfsduur. Verblijf je langer dan twee weken in Sri Lanka dan wordt ook de vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden.

Reisdocumenten:

Je bent in het bezit van een geldig paspoort die bij vertrek van Sri Lanka nog zes maanden geldig is. Bij een verblijf tot 30 dagen heb je geen visum nodig.

Excursietip:

Grottenklooster

Het grottenklooster in Dambulla is vooral bekend door de rotsschilderingen die werkelijk indrukwekkend zijn. De grotten zijn gelegen op 180 meter hoogte, ze bieden op deze manier ook nog een prachtig uitzicht. De klim vergeet je dan ook meteen als je boven aankomt. Ook zijn er veel boedhabeelden te vinden in de grot.