Skip to main content
De Seychellen

De Seychellen bestaan uit 115 grote en kleine eilanden

De Seychellen liggen ongeveer 1600 km ten oosten van Afrika voor de kust van Kenia. Het bestaat uit 115 grote en kleine eilanden met lange witte stranden met een mooie blauwe oceaan. Het mooiste strand kan je hier ook vinden Anse Lazio. Misschien is dit wel een van de meest mooiste plaatsen van de wereld, natuurlijk wil je die samen met je geliefden verkennen. Samen langs de hagel witte stranden lopen hand in hand. Nergens kan je zoveel rust verwachten als op de eilanden van de Seychellen. Wanneer je altijd al heeft gedroomd heeft van een privé eiland is dat ook mogelijk. Een heel eiland voor je allen. Hier kan er heerlijk van elkaar genoten worden.

Je hoeft niet bang zijn om op de Seychellen vergeten te worden. Er zijn luxe all inclusive genoeg, en dat zijn niet maar zomaar all inclusive hotels. Wanneer je het relaxen een beetje zat bent en zin hebt om iets te doen kun je kiezen om te gaan eiland hoppen, te gaan duiken, walvishaaien tellen met wetenschappers, het mooiste strand ter wereld te bezoeken, de killer-tree bezoeken of maak een wandeling door de vallei van de Mai.De gemiddelde tempratuur ligt het gehele jaar rond de 25 graden Celsius.

Ligging en landschap

De Seychellen liggen ten oosten van Afrika voor de kust van Kenia. Het is een eilandenrijk met prachtige stranden.

Aantal inwoners

79.164 inwoners

Oppervlakte

455 m²

Munteenheid

Rupee, het is een duur vakantieland dus neem genoeg geld mee. Het is voordeliger om reischeques in te wisselen dan contant geld.

Talen

Engels en Frans

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op de eilanden Mahé en Praslin goed geregeld. De meeste plaatsen zijn goed bereikbaar voor een klein prijsje. Ook kun je gemakkelijk andere eilanden bereiken via veerponden. Er zijn veerdiensten tussen Mahé en Praslin en tussen Praslin en La Dique.

Tijdsverschil

5 uur

Klimaat

Op de Seychellen heerst een tropisch maritiem klimaat. Het regenseizoen is van november t/m februari. Je kunt het beste de Seychellen bezoeken in de periode van mei tot september.

Religie en cultuur

Op de Seychellen hebben de meeste inwoners een Afrikaanse of Europese achtergrond. De meeste bewoners zijn katholiek. Er zijn verder geen inheemse culturen.

Eten en drinken

Rijst en vis zijn de belangrijkste etenswaren op de Seychellen. Ook wordt er veel gebruik gemakt van kruiden, fruit en groenten. Typische ingrediënten zijn rougaille(tomatensaus) voor visgerechten en daube (zoete saus).

Indicatie van enkele prijzen

De Seychellen is een dure bestemming, de prijzen liggen ver boven het gemiddelde.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig, maar je kunt altijd contact opnemen met de GGD.

Reisdocumenten

Om naar de Seychellen te gaan heb je een geldig paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is.

Excursietips

Eilandhoppen

Je kunt op twee verschillende manieren gaan eilandhoppen, met de boot of met het vliegtuig. Opzich een moeilijke keuze, want bij beide mogelijkheden maak je mooie dingen mee. Wanneer je er voor kiest om met de boot te gaan, is het mogelijk om mooie zeedieren te zien. Ook is deze manier van eilandhoppen een stuk goedkoper als met het vliegtuig.
Wanneer je kiest om met kleine vliegtuigjes de eilanden te bekijken heb je een prachtig uitzicht. Het kan dus haast niet dat je qua vervoer een verkeerde keuzen maakt.

Duiken

Omdat het water van de Seychellen zo helder is, is het een mooie ervaring om te gaan duiken. Je zult vele verschillende tropische vissen tegen komen, maar zul je verschillende soorten schildpadden tegenkomen. Ook kun je onder water onaangetast koraal bekijken. Er moet wel rekening gehouden worden met de stroming in de oceaan, vraag dus altijd of het mogelijk is om te gaan duiken. Wanneer je liever droog blijft, maar toch graag het onderwater leven wilt bekijken is dat ook mogelijk. Je kunt dan een tocht maken met de ‘glassbottomboat’, je kunt dan via de glazen bodem de onderzee wereld bekijken.

Walvishaaien tellen met wetenschappers

Er worden in bepaalde seizoenen walvishaaien geteld rond de Seychellen. Samen met een wetenschapper kun je daarbij helpen. Een unieke manier om de vriendelijke haaien te zien, ook zal de wetenschappers je van alles over de haaien vertellen. Wat je er voor betaald om deze prachtige excursie te kunnen mee maken gaat naar de instandhouding van de giganten.

Het mooiste strand ter wereld bezoeken

Het mooiste strand van de wereld is het mooiste strand van de wereld omdat de granieten rotsen allerlei vormen te zien zijn, de palmbomen, het helblauwe water en het zachte witte zandstrand.
Anse Source d’Argent op La Dique is dan ook het meest gefotografeerde strand.
Ook Anse Lazio op Praslin vinden veel mensen een van de mooiste stranden van de wereld.

Killer-tree

Op de Seychellen groeit een van de meest merkwaardige boom ter wereld de Mapou-boom. De boom laat zijn kleverige vruchten op volgens achter, hierdoor sterven er jaarlijks honderden vogels. Doordat de vruchten tussen de veren blijven zitten kunnen de uiteindelijk niet meer vliegen. Wanneer de vogel dood gaat, kan de boom beginnen te groeien.

Wandeling door de vallei van Mai

Wandelen door een mysterieuze vallei, waar het op sommige plekken bijna helemaal donker is. Dit komt doordat het zonlicht de grond niet kan bereiken, het wordt door de grote bladeren van de coc de merpalm tegen gehouden, deze kom je alleen op de Seychellen tegen. Er leven in deze vallei veel dieren. Je kunt de vallei het beste bezoeken in de vroege ochtend, zo kan je het woud zien ontwaken.