Skip to main content
Turkije Steff

Turkije is voor veel mensen vakantieland nummer 1

Turkije heeft veel prachtige resorts waar je alle luxe kan vinden. De streek aan de kust is erg gericht op toeristen, de een wil de zee en andere toeristen willen zelf nieuwe plaatjes ontdekken. Turkije is een prachtige bestemming. Je kan aan het strand of het zwembad genieten van de luxe die Turkije kan bieden.

Ligging en landschap:

Turkije ligt op twee continenten op het Europese continent (3%) en op het Aziatische continent(97%). Twee derde van het land heeft een kustlijn, maar het aantal stranden valt daar van tegen, dit komt omdat het behoorlijk rotsachtig is.

Aantal inwoners:

79.749.461 inwoners

Oppervlakte:

783.562 km²

Munteenheid:

Turkse Lira, het is verstandig om de euro’s om te wisselen in Turkije zelf. Daar krijg je meer Turkse Lires voor je euro’s. Je kan overal geld opnemen met een creditcard of een europas, in kleinere dorpjes wordt het was lastiger. Ook kan er met euro’s betaald worden, maar de kans is groot dat je wisselgeld in Turkse Lira terug krijg. De Turkse lire en de euro lijken veel op elkaar, dus let daar op!

Talen:

Turks

Openbaar vervoer:

Voor korte afstanden worden dolmussen in gezet, dit zijn overvolle bussen, het vervoer is niet duur. Betaal gepast en betaal met Turkse Lires en niet meer euro’s, vaak hebben ze geen wisselgeld van euro’s. Voor de langere afstanden zijn gewone bussen. Wanneer je als vervoersmiddel de taxi kiest is het handig om van te voren een prijs af te spreken. Taxi’s zijn vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. De prijs voor een gemiddeld ritje is meestal nog onder de 5 euro. Doe wel je gordel om in de taxi, het is niet alleen verplicht maar een ritje met de taxi kan nog best heftig zijn.
Turkije Steff

Tijdsverschil:

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland of België.

Klimaat:

Turkije heeft drie verschillende klimaten, aan de kust is een mediterraan klimaat of te wel een zeeklimaat. Dat betekend warme zomers en milde winters en weinig neerslag, in het oosten is een landklimaat waar er het gehele jaar neerslag kan vallen. In het binnenland is er een steppe klimaat, weinig neerslag en koele winters en warme zomers.

Religie en cultuur:

De belangrijkste godsdienst in Turkije is de Islam. Dat is ook goed terug te zien en te horen in het dagelijks leven. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de cultuur in Turkije, wanneer je naar een minder toeristisch gebied gaat zorg er dan voor dat kleding aan hebt wat niet te bloot is, dat zijn ze namelijk niet gewend. Wanneer je in een toeristisch gebied bent kan het niet zoveel kwaad wanneer je wat bloter bent gekleed, als vrouw zijnde kan je soms wel aandacht krijgen waar je niet op zit te wachten.

Eten en drinken:

Het eten drinken in Turkije is anders dan we hier gewend zijn. Toch zijn er wel bekende gerechten zoals Donner Kebab. Veel gerechten worden gemaakt met veel verschillende soorten kruiden. Wanneer je de vis in Turkije wilt proberen kan je dat het beste bij de kust gebieden doen.

Raki is een bekend alcoholisch drankje wat redelijk vaak gedronken wordt in Turkije, het kan goed helpen bij buikkrampen. Dit alcoholische drankje bevat ongeveer 43% alcohol.

Turkije Steff

Indicatie van enkele prijzen:

Turkije is een goedkoop vakantieland. De prijzen liggen ver onder de Nederlandse prijzen, voor een etentje ben je bijvoorbeeld niet snel meer dan 25 euro kwijt.

Vaccinaties:

Voor Turkije zijn geen verplichte vaccinaties, DTP en Hepatitis A vaccinaties worden wel aangeraden.

Reisdocumenten:

Je dient om naar Turkije te gaan in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Wanneer je Turkije verlaat moet je paspoort/identiteitskaart nog drie maanden geldig zijn. Ook moet je een visum aanschaffen hier zijn kosten aan verbonden, een visum koop je voor €15,- per persoon.

Excursietips:

Wanneer je naar een hotel gaat in Turkije, krijg je bij aankomst een boekjes waar vele excursies instaan. Deze excursies zijn heel verschillend, ze kunnen een dag duren of een paar dagen. De meeste excursies in zo’n boekje zijn wel in de buurt. Terwijl je voor sommige ook vroeg uit de veren moet, aangezien deze wat verder gelegen zijn.

One thought to “Turkije is voor veel mensen vakantieland nummer 1”

Reacties zijn gesloten.