Skip to main content
Maleisie

Maleisië is een veelzijdig vakantieland

Maleisië is een veelzijdig vakantieland. Er is veel te doen, er zijn prachtige bounty stranden. Er zijn prachtige jungles, ook kun je er heerlijk shoppen in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ook kun je allerlei verschillende bezienswaardigheden bekijken, de eeuwen oude cultuur opsnuiven of bewonder de prachtige natuur. Al met al genoeg te doen en de ideale bestemming voor een vakantie. Je kan er voor kiezen om een heerlijke relaxte vakantie te houden in Maleisië of om het land te gaan ontdekken, de keus is aan jou.

Ligging en landschap:

Maleisië ligt in het zuidoosten van Azië. Het bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee.

Aantal inwoners:

24.385.000 inwoners

Oppervlakte:

329750 km²

Munteenheid:

Maleisische Ringgit. grote warenhuizen, winkels en hotels accepteren ook creditcards. Het is het voordeligste om bij de banken geld te wisselen.

Talen:

Bahasa Melayu. Ook met Engels kun je uit te voeten in Maleisië.

Openbaar vervoer:

Wanneer je snel van stad naar stad wilt reizen is het verstandig om de bus te pakken. Die maakt geen tussenstops. Wanneer je met de taxi meerijdt is het niet verstandig om eerst een afspraak te maken over het tarief. Ook is het leuk om met een brommer Maleisië te verkennen.

Klimaat:

Maleisië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tussen de 21 en 32 graden Celsius. Van november t/m januari is de regentijd aan de westkust. Van oktober t/m februari is het aan de oostkust regentijd.

Religie en cultuur:

In Maleisië bevinden zich tradities uit China, Arabië, Zuid-oost Azië en uit koloniale tijdperken. Wanneer je een religieus huis betreedt wordt er verwacht dat je je schoenen uittrekt. Ook is het onbeleefd om je benen over elkaar heen te slaan en met je voetzolen in de richting van de persoon waarmee u in gesprek bent te wijzen, dit geldt vooral voor vrouwen. Ook is wijzen erg onbeleefd.

Eten en drinken:

Op straat kun je gerust kennis maken met de lokale eetgewoontes. Het is goedkoop en hygiënisch. Een populair gerecht in Maleisië is Satay, een vleesgerecht. Diverse specerijen, kokosmelk, gember en pinda’s zijn de ingrediënten die het meest gebruikt worden. De Singapore Gin Sling is een populair drankje.

Indicatie van enkele prijzen:

Het kopen van bijvoorbeeld kleding in Maleisië is goed betaalbaar. Wanneer je uit eten gaat wordt er net als in Nederland verwacht dat u een fooi geeft.

Vaccinaties:

Wanneer je zeven dagen voordat je naar Maleisië gaat in een land bent geweest waar gele koorts heerst ben je verplicht je hier tegen in te laten enten. Verder is het niet verplicht om je in te enten voor een kort verblijf. Het kan wel aangeraden worden.

Excursietips:

Mangrove tour (langkawi)

Je trekt samen met een gids in een platte boot door de mangrove bossen. Je ziet hoe de wilde arenden worden gevoed en je boekt een grot met stalagmieten en stalactieten, dat zal een prachtig gezicht zijn. Je zult ook naar een privé-strand gaan waar u kunnen zwemmen en zonnen. Om de dag af te sluiten krijg je een heerlijke lunch.

Sunset cruise (Langkawi)

Samen romantisch van de ondergaande zon genieten. Je vaart over de Andaman zee met een zeilboot. Je zult genieten van de rust, het geluid van de golven. Ook is de kans groot dat u dolfijnen tegenkomt. Je geniet aan boord van het diner met een heerlijke cocktail.

Kuala Gandah Olifantenreservaat

Altijd al in aanraking willen komen met olifanten? Dit is een uitgesproken kans. Eerst zul je een bezoek brengen aan een dorpje, daarna rijd je door naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Je krijgt een rondleiding, je kunt zien hoe de dieren verzorgd en gevoerd worden. Uiteindelijk kun je nog een unieke ervaring opdoen. Je maakt een tocht op de rug van een olifanten ook kunt u de olifanten helpen met wassen in de rivier. Droge kleding meenemen is dus geen overbodige luxe.