Skip to main content
Costa Rica

Costa Rica is een klein land met een prachtige natuur

Costa Rica is een klein land met een prachtige natuur, sprookjesachtige valleien, mooie stranden, moerassen en natuurlijk de bergen. Er wonen super gastvrije mensen in dit prachtige land. Er is van alles te doen. Er zijn mooie resorts in dit land te vinden, ze zijn ook enorm luxe. Het fijne van Costa Rica is ook dat je het hele jaar door hier naar toe kan komen, er is wel een regenperiode maar de temperaturen zijn nog steeds zeer aangenaam.

Ligging en landschap: Costa Rica ligt in Centraal- Amerika. Ten westen van Costa Rica ligt de Caribische zee. Het is bijna vlak, maar in het midden van het land ligt een gebergte.

Aantal inwoners:

4.253.877 inwoners

Oppervlakte:

51.100 km²

Munteenheid:

Costa Ricaanse colón (CRC)

Talen:

Spaans

Openbaar vervoer:

De bus is goedkoop en goed vervoersmiddel. Wel moet je opletten dat je niet beroofd wordt in de bus, het is zo gebeurd dus blijf wel goed opletten.

Tijdsverschil:

In onze zomer is het acht uur vroeger in Costa Rica in de winter is het zeven uur vroeger.

Klimaat:

In Costa Rica is de zon bijna altijd aanwezig, daardoor zijn de temperaturen ook altijd aangenaam. Aan de kust zijn de temperaturen zeer hoog, in het binnenland zijn de temperaturen wat lagen en in de bergen kan de temperatuur goed dalen. Let er ook op dat het weer snel kan omslaan in Costa Rica. Ook kennen ze droge en natte moessons, het droge seizoen is van december tot en met april. Het natte seizoen is van april tot en met november.

Religie en cultuur:

Het grootste deel van de bevolking is katholiek (90%). De bevolking is erg vriendelijk en hecht veel waarden aan respect voor elkaar. Van de tijd van de Chibcha’s is weinig overgebleven dit is voornamelijk verwoest door de indianen en de Spanjaarden. Ook van de Spaanse koloniale tijd is weinig meer te zien, de gebouwen zijn verwoest door de aardbevingen.

Eten en drinken:

Traditioneel eten bestaat vooral uit rijst en bonen, maar er is tegenwoordig veel meer. Dus wees niet bang dat je je hele verblijf aan de rijst en bonen vastzit. Toch zijn het wel smaakvolle gerechten. De vruchtensappen die ze serveren moet je ook echt proberen!

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen zijn over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Voor een Europese avond maaltijd betaal je tussen 2800 en de 5000 colones. Dat is tussen de 5,60 en de 10 Dollar.

Vaccinaties:

De gele koorts vaccinatie is verplicht wanneer je 7 dagen voordat je Costa Rica binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Wanneer je in Panama, Argentinië, Trinidad of Tobago bent geweest is deze vaccinatie niet verplicht. Aanbevolen vaccinaties zijn tegen DTP en hepatitis A.

Reisdocumenten:

Je bent in het bezit van een geldig paspoort die na vertrek van Costa Rica nog 6 maanden geldig is. Een visum is niet nodig voor een verblijf van minimaal drie maanden.

Excursietips:

Vulkanen

Er zijn in Costa Rica veel vulkanen. Bij de hoofdstad San José zijn de vulkanen Irazú en poás te bezichtigen. Deze vulkanen liggen beide in een natuurpark. Vulkaan Irazú heeft een soort maanlandschap en Poás heeft een kratermeer, deze kan nog wel een ruiken naar zwavel wat niet echt een prettige lucht is. De bekendste vulkaan op Costa Rica is de Arenal. Deze vulkaan is op het moment niet actief. Je kunt rondom deze vulkaan prachtig wandelen. Je ziet kokende modder, en stoom kan er zomaar de grond uitkomen.

Watervallen

De watervallen zijn in het regenseizoen zeer spectaculair om te zien. Bij sommige watervallen kan je zwemmen of de waterval beklimmen. De bekendste watervallen zijn La Paz, Nauyaca, en de waterval in de Río Celeste.

One thought to “Costa Rica is een klein land met een prachtige natuur”

Reacties zijn gesloten.