Skip to main content
newfoundland

Newfoundland en Labrador maken deel uit van Canada

Bij een van de vele eilandjes in de Atlantische Oceaan bevindt zich het eiland Newfoundland en Labrador. Dit eiland behoort tot het continent Noord-Amerika en maakt deel uit van Canada. Het land wordt overigens voor Canada gezien als provincie. De hoofdstad van Newfoundland is St. John’s, daarnaast beschikt het eiland ook over meerdere grote en gezellig steden. Voorbeelden van een paar van deze steden zijn: Mount Pearl, Conception Bay South en Paradise.

Door de lange geschiedenis die in dit land heeft plaatsgevonden zijn er veel sporen gevonden uit de Vikingtijd. Dit zie je ook terug in vele dorpjes en in de museums die waar het eiland over beschikt. Naast de historische gebeurtenissen beschikt het land over een prachtige natuur met veel dieren en nationale parken. Wanneer je dit land zal bezoeken kun je ten aller tijd je fotocamera bij de hand hebben om de mooie landschappen vast te leggen. Daarnaast zijn er in de wintermaanden veel walvissen, orka’s en dolfijnen te spotten waardoor je kunt geniet van deze mooie waterdieren.

Klimaat

Over het algemeen beschikt Newfoundland en Labrador over een zeeklimaat. Hierdoor is het in dit land nooit warmer dan 25 graden. Zomers zullen de temperaturen namelijk rond de 15 en 25 graden liggen en in de winter kunnen de temperaturen oplopen tot -10. Ook wordt dit land rond de winterperiode soms getroffen door zware stormen, dit kan erg vervelend en gemeen koud zijn.

Toeristen

Veel toeristen komen naar Newfoundland en Labrador vanwege de prachtige natuur. Dit komt omdat dit land uitstekend is om te wandelen, veel verschillende vogels te spotten en voor mensen die rust zoeken. Door het uitgebreide netwerk van wandelpaden kun je elke dag een andere route door de prachtige omgeving maken. Verder komen de toeristen voor de 10.000 kilometer lange kustlijn van Newfoundland, dit met mooie zandstranden, rotsen en beschutte baaitjes. Daarnaast is dit land ook erg in trek voor veel wintersporters, in de wintermaanden trekken toeristen volop naar de Marble Mountain aan de westkust van Newfoundland.

Bezienswaardigheden

Doordat het land bijna omringd is met water, prachtige natuurvelden en nationale parken heeft is er voor iedere toerist die van de natuur houd wel wat te doen. Ook is het mogelijk om de kleine vissersdorpjes te bekijken, je zal hier je ogen uitkijken. Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Het verlaten vissersdorpje La Manche
  • De oudste vuurtoren van Newfoundland, de Cape Spear
  • Het nationaal park Terra Nova
  • Het vissersdopje Keels
  • Central Newfoundland met het Red Indian Lake

newfoundland

Bevolking

De bevolking is erg royaal en behulpzaam, zo telt het inwonersaantal 509.677 inwoners. De meeste inkomsten van het land komen door de visserij en de oliehandel. Door deze handelingen vormt het land een grote bijdragen aan de economische groei. Ook is Newfoundland en Labrador bezig met de toerisme, ze willen dat alle toeristen kunnen genieten van hun vakantie in hun land.

Reisdocument

Wanneer je naar Newfoundland en Labrador gaat heb je alleen een geldig paspoort nodig. Wanneer je langer dan 6 maanden in dit land zal verblijven zal je een visum aan moeten vragen.

Vaccinaties

Wanneer je op bezoek gaat in dit land heb je geen vaccinaties nodig.

Oppervlakte

108.860 km²

Munteenheid

In Newfoundland en Labrador is het betaalmiddel de Canadese dollar

Taal

In Newfoundland en Labrador zijn de officiële talen Engels en Frans. Overigens is de meest gesproken taal dialect Engels.

Vervoer/openbaar vervoer

In Newfoundland en Labrador rijdt het verkeer aan de rechterkant van de weg.

Elektriciteit

Voor Newfoundland en Labrador heb je een verloopstekker nodig. In sommige gevallen zal je een omvormer nodig hebben, daarom is het wel belangrijk om een omvormer bij je te hebben.