Skip to main content

Mexico heeft de mooiste stranden en badplaatsen

Mexico heeft veel verschillende kanten. Aan de ene kant is Mexico ver ontwikkeld terwijl er even verderop nog mensen in hutjes wonen. Je hebt veel luxe in Mexico maar even verderop slapen er mensen op straat. Er zijn veel historische overblijfselen maar aan de andere kant staan er alleen maar wolkenkrabbers. Wel heeft Mexico een prachtige natuur, er zijn heel veel dierensoorten te vinden. Ook heeft Mexico prachtige stranden waar je heerlijk kan genieten van het zon zee en strand momentje. Ook zijn er luxe resorts te vinden, die een reis helemaal compleet maakt. Genieten van alle luxe die daar bij komt kijken.

Ligging en landschap

In het zuiden van Noord-Amerika ligt Mexico. Mexico grenst aan de VS in het noorden en aan Guatemala en Belize in het zuiden. De kustlijn van Mexico is wel 9900 km lang. In Mexico zijn twee geweldige bergketens. Namelijk de Sierra madrre Occidental en –Oriental. Ten zuiden van de hoogvlaktes komen de bergen samen in een gebied vol vulkanen. Ook kent Mexico veel droogtevlaktes.

Aantal inwoners

Mexico heeft 110 miljoen inwoners. 75% van de inwoners zijn mestiezen, 20% is indiaan en de overige 5% bestaat uit blanken en afrikanen

Oppervlakte

1958201 km², dat is wel 47 keer groter dan Nederland!

Luchthaven

Cancun, Puerto Vallarta en Mexico city.

Munteenheid

Mexicaanse Peso

Talen

Spaans

Openbaar vervoer

Het busvervoer is in Mexico goed geregeld, de bussen rijden volgens een bepaald schema, en zijn veelal op tijd. In stad heb je lijndiensten voor korte afstanden, maar ook zijn er lijndiensten die langere afstanden afleggen. In de stad kan je ook gemakkelijk kiezen voor de taxi, sommige taxi’s hebben een meter, wanneer een taxi geen meter heeft zorg er dan voor dat je van te voren een prijs heb afgesproken.

Tijdverschil

Aan de oostkust is het tijdens onze wintertijd 6 uur vroeger in Nederland in de zomertijd is dit een verschil van 7 uur. In centraal Mexico is het verschil in de winter 7-8 uur in de zomer 8-9 uur vroeger. En in het noordwesten is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

Klimaat:

Mexico kent meerdere klimaten, zo heeft het een tropisch klimaat en een steppe/woestijn klimaat.

Religie en cultuur

De Mexicaanse cultuur is een mengeling van verschillende inheemse culturen. Lang geleden bestond de bevolking nog uit indianen, tegenwoordig komen er steeds meer verschillende culturen Mexico binnen dringen.

Eten en drinken

Mexico heeft een diverse keuken, de traditionele keuken bestaat uit Indiase en Spaanse gerechten. Tegenwoordig komen er steeds meer gerechten om de hoek kijken, zo is er fast food, Italiaans en Aziatisch eten te vinden. Toch blijven de meest bekende Mexicaanse gerechten de taco’s en tortilla’s. bekende drankjes uit Mexico zijn tequila, tia maria, pina colada, sol en corona.

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in Mexico liggen relatief lager dan wat we in Nederland gewent zijn.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties, wel wordt bij een langere reis een vaccinatie tegen DTP aangeraden.

Reisdocumenten

Je bent in het bezit van een geldig paspoort die na vertrek nog zes maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan 180 dagen heb je met een Nederlands of Belgisch paspoort geen visum nodig.

Excursietips

Mexico stad

Dit is de hoofdstad van Mexico. Het is een grote en enorm drukke stad, in het historische centrum van de stad is een groot en belangrijk plein te vinden. Aan het plein staat de majestueuze kathedraal van de stad, die gebouwd is in de Churriueresquestijl, deze stijl is het voorbeeld van veel gebouwen die later gebouwd zijn. En aan en rond de kathedraal liggen nog veel meer bezienswaardigheden.

Cancún

Cancún is een zeer bekende badplaats in Mexico. Het is gelegen op het schiereiland Yacatán aan de Caribische Zee. Er zijn langs de kust veel luxe hotels, resorts en veel winkelcentra te vinden. De zee is azuurblauw en de stranden zijn hagelwit en natuurlijk is er heel veel zon te vinden. Wanneer je opzoek bent naar historische plaatsen, ben je in Cancún niet op de juiste plaats. Er zijn nog een paar overblijfselen van de Maya’s overgebleven, deze zijn te vinden bij de Las Ruinas del Rey. In Cancún gaat er vooral om zon, zee, strand, luxe en lekker eten.