Skip to main content
dubai

Reis naar Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten

Onze Reis naar Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten

Het werd onze 22ste huwelijksverjaardag en, alhoewel wij nog geen échte huwelijksreis maakten, vond ik het nodig om dit toch een keertje te doen. Naarstig ging ik op zoek naar vliegtuigtickets met Qatar Airways en een goed hotel via booking.com, trivago en andere…

dubai

Uiteindelijk vertrokken wij op de tiende november 2013 om een vijfdaagse zelfgeplande reis te maken. Mijn echtgenote was nog niet op de hoogte. Ik vertelde het haar als verassing begin november, maar had alles al wel met de kinderen geregeld. Het hotel dat ik koos was het Grand Floral Hotel, maar er zijn in Dubai legio aan mogelijkheden. Vele hotels hebben ook goedkoop luchthavenvervoer, dus dat is ook mooi meegenomen. Min keuze voor dit hotel was een tijdelijke korting van 70 % en het feit dat het hotel zelf voor uitstappen kon zorgen, sommige uitstappen zijn zelfs gratis met de shuttlebus van het hotel.

dubai1

Vanaf het najaar 2014 zullen er rechtstreekse vluchten naar Dubai zijn vanuit Brussel met Emirates. Met Qatar dienden we eerst Brussel-Qatar, een uurtje wachten en dan nog een korte vlucht van een uurtje Qatar-Dubai te nemen. Qatar heeft echter op 27 mei 2014 hun spiksplinternieuwe luchthaven Hamad Airport in Doha in gebruik genomen, dus ook dat is altijd een bezoekje waard!

Nu aangekomen in Dubai, stond onze hotelverantwoordelijke én taxichauffeur reeds te wachten voor de rit naar het hotel. Kostprijs, ongeveer 10 €. Het hotel zelf is van hoge klasse en ligt van prijs ook langs de hogere kant. In de onmiddellijke omgeving en goedkoper is het mooie IBIShotel. Wel het IBIShotel in Al Rigga, omdat dit het gunstigst gelegen is. Wij verbleven in de wijk Deira, in de binnenstad, maar toch niet ver van de kust en onmiddellijk tegen een shoppingcentrum en talloze restaurantjes en uitgaansmogelijk-heden om de hoek. Je voelt er je ook enorm veilig. Iedereen is er supervriendelijk!

Onze kamer had een salon, twee badkamers, een supergroot bed, een balkon, frigo en alle faciliteiten die je bij Arabische gastvrijheid kan verwachten. Je wordt er ook niet gedurig aangeklampt om je dingen te versjachelen zoals dat in andere Arabische culturen zoals in Tunesië en Marokko wel eens voorvalt. Alles verloopt er heel gemoedelijk en in alle vriendschap.

Na een nachtje slapen gingen we de stad verkennen. Altijd de moeite waard met de Burj Khalifa, het 7 sterrenhotel Burj El Arab en de vele enorme nieuwe constructies in de stad. Een korte impressie, maar op het internet vind je talloze andere voorbeelden :

dubai2

Uitstappen die je zeker moet doen zijn legio. Je kan terecht bij reisorganisaties als Rayna of Orion. De meeste organisaties worden bemand door mensen afkomstig uit India en de Filipijnen. Let bij Indiërs wel op met hun Indische Curry, want die vlamt als geen ander! 17 % van de bevolking is autochtoon, dus 83 % van de bevolking komen zowat van overal in de wereld en hun concept werkt als geen ander. Vele landen kunnen er nog goede ideeën opdoen, al heeft natuurlijk de hoeveelheid geld door olie ook een invloed.

In de shoppingcentra zijn ook afdelingen voor niet-moslims, waar je bijvoorbeeld varkensvlees en dergelijke kan kopen, dus men is er vrij open op dat gebied.

Wij deden de stadsverkenning, kost je afgehaald en teruggebracht in je hotel inbegrepen zo’n 15 € p/p. Er is een dagrit door de bergen met 4×4 waarbij je tot in Oman rijdt, de moeite waard.

Je kan er skiën, stranden frequenteren (gewone badpakken zijn volledig vrij toegestaan), Shoppen, Dubai Mall alleen heeft meer dan 1200 winkels, maar er zijn nog tal van andere shoppingcentra met honderden winkels! Ook de woestijncruise met een 4×4 mag je niet overslaan! Kortom, een weekje Dubai kan NOOIT vervelen.

dubai3

Dubai hoe het 50 jaar geleden was, toen nog onder Brits Regime

dubai4

dubai5

Dubai Mall, je kijkt er je ogen uit je kassen! Méér dan 1200 winkels, talloze restaurants, zéér veel goud waaronder een 24 karaatsgoud ferari, het grootste aquarium ter wereld, alles uitvergroot en een beetje decadent, zelfs de lolly’s …

dubai6

Dubai is je bezoekje meer dan waard. Goede hotels vind je reeds vanaf 2 sterren, het water van de kraan is bronwater en dus ook geschikt voor consumptie, alhoewel ik flessen gebruik overal in het buitenland, maar een verblijf in een tweepersoonskamer in een goed hotel kost je kamer en ontbijt tussen 30 en 100 euro per persoon per dag met uitschieters zoals de Burj El Arab, wat bijna onbetaalbaar is… Vluchten zijn er frequent vanuit Brussel met verschillende maatschappijen. Een vliegtuigticket kost tussen 300 en 550 € per persoon heen en terug. Uitstappen kosten tussen 0 en 50 € per persoon. Voorbeeld : Qatar Airways 5 sterrenmaatschappij kost je 450 euro per ticket. Als je één week blijft in een goed hotel kost je dat 300 per persoon gemiddeld, luchtavenvervoer heen en terug 10 € p/p en je uitstappen en voeding. Mits goede boekingen en uitkijken kom je er met een budget van zo’n 1000 € voor een week. Je kan ook bij bepaalde reisorganisaties volledig uitgestippelde reizen boeken en ook daar kan je soms goede deals vinden. Kijk dus eens rond en neem je beslissing. Véél plezier in Dubai.

De Schrijver Yvan