Skip to main content
barbados

Hawaï heeft de grootste slapende vulkaan ter wereld

Iedereen kent heeft wel eens van Hawaï gehoord en iedereen heeft er meestal ook wel dezelfde eerste gedachten bij. De hula-meisjes met hun bloemenrokjes aan. Maar dat is natuurlijk niet allemaal helemaal naar waarheid. Hawaï heeft veel meer te bieden. Zo heeft Hawaï een prachtig strand en een prachtige natuur.

Het mooie van Hawaï is ook dat ieder eiland zijn eigen karakter eigenschappen heeft. Zo kan je op ieder eiland een andere Hawaïaanse sfeer proeven. Aan de kust staan wolkenkrabbers die het drukke maatschappelijke leven verraden. Maar aan de noordkust bij Oahu is het verboden om hoogbouw te plaatsen. Hier vind je dus echt het leven van de Hawaïaanse cultuur, de kleine hutjes zorgen voor de gezellige sfeer.

Ligging en landschap: Ieder eiland heeft zijn eigen kenmerken. Het landschap is erg gevarieerd het bestaat uit prachtige stranden, vlakke weides en berggebieden. Hawaï maakt deel uit van de Verenigde Staten en bestaat uit 137 vulkanische eilanden.

Aantal inwoners:

1 360 301 inwoners

Oppervlakte:

28 337 km²

Munteenheid:

Amerikaanse Dollar

Talen:

Hawaïaans deze taal wordt bijna alleen nog maar gesproken door de oudere bevolking. Engels is de meest voorkomende taal in Hawaï.

Openbaar vervoer:

Op Oahu is het openbaar vervoer goed geregeld, het is bijna het zelfde als hier in Nederland alleen een stuk goedkoper. Ook zijn er in de stad genoeg taxi’s te vinden, deze prijzen liggen gelijk aan die in Nederland. Op de andere eilanden is er weinig openbaar vervoer. Het wordt daarom ook aangeraden om een auto te huren, een Nederlands rijbewijs is dan voldoende.

Klimaat:

Het klimaat in Hawaï is erg stabiel, ze onderscheiden wel een zomer en winter periode. De temperaturen in de zomerperiode liggen rond de 29 graden Celsius in de winter is dit 26 graden Celsius.

Religie en cultuur:

De oorspronkelijke bevolking van Hawaï is tegenwoordig behoorlijk in de minderheid, maar toch is er nog een heerlijke relaxte sfeer. Een lei is ook iets bekends uit Hawaï het is een soort bloemenkrans die vaak gegeven wordt bij het eerste contact met een buitenlader, deze wordt gegeven bij aankomst. Een lei staat symbool voor vrede.

Eten en drinken:

Het eten in Hawaï is erg gevarieerd , er zijn ook veel verschillende restaurantjes of eettentjes. Er zijn ook veel fastfood ketens te vinden. De gerecht in Hawaï bestaan meestal uit rijst, tropische vruchten en vis. Het heeft vaak Aziatische invloeden.

Indicatie van enkele prijzen:

de prijzen in Hawaï zijn ongeveer het zelfde of iets duurder als in Nederland. Etenswaren zijn over het algemeen goedkoper in Hawaï, maar luxe goederen zijn duurder zoals excursies en uitgaan.

Vaccinaties:

Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen is de vaccinatie tegen rabiës.

Reisdocumenten:

je bent in het bezit van een geldig paspoort die na vertrek van Hawaï nog 6 maanden geldig is.

Excursietips:

Haleakala National park

Dit park bevind zich op het eiland Maui waar de grootste slapende vulkaan ter wereld plaats vind. Deze vulkaan komt 3055 meter boven zeeniveau uit en onder de zeespiegel 5000 meter heeft. De zonsopkomsten zijn prachtig om te zien bij deze vulkaan en daarom ook echt een bezoekje waard. De laatste uitbarsting is 200 jaar geleden, maar verschillende geologen bestaat er nog steeds een kans dat de vulkaan weer een keer kan uitbarsten. Ja kan ook met de fiets de vulkaan verkennen via een speciaal aangelegde weg ernaartoe.

Sea life park

Met dolfijnen zwemmen is een droom van vele kinderen, maar ook van volwassenen. In het sea life park kan dit. Ook worden er shows gehouden met pinguïns en zeeleeuwen. Je kan ook de verschillende schildpadden, roggen, haaien en verschillende soorten vissen bekijken. Het park is gelegen op het eiland Oahu en is dagelijks van 10.30 tot 17.00 geopend.