Skip to main content
Marokko

Ga op ontdekkingsreis door Marokko

Naar Marokko op reis is een schitterende uitstap. Wanneer je in Marokko bent ga je meteen mee in de cultuur van deze bevolking. De Marokkanen zijn erg vriendelijk en zullen je altijd willen helpen en zullen je een reis van je dromen geven. Wanneer je naar een stad op vakantie gaat kan je naar markten gaan die echt Marokkaans zijn, overal zie je vers fruit en verse kruiden. Wanneer je in Nederland of België wel eens naar een Bazaar bent geweest, kan je zien dat het in Marokko bijna het zelfde is. Langs de kust heb je een heerlijke ontspannen vakantie, er zijn daar veel mooie resorts aan het strand.

Je zult de Marokkaanse etensgewoonte snel ontdekken, die kom je overal in het land tegen. Ze willen ook graag dat het Marokkaanse eten proeft en ook de sfeer wilt proeven van Marokko. Ze zullen je daarom ook graag alles willen laten zien en vertellen over hun land. Verder is er in het land van alles te zien en te beleven, ga daarom ook op ontdekkingsreis door Marokko.

Ligging en landschap

Marokko ligt in het noorden van Afrika dicht tegen Europa aan. Er zijn veel verschillende landschappen zo heb je het woestijnachtige landschap in het westen de Sahara. In het westen ligt het Atlas gebergte en in het noorden de rotsachtige Rikfgebergte en in het oosten de hoogvlakte.

Aantal inwoners

31,7 miljoen

Oppervlakte

446.550 vierkante kilometer, dit is exclusief de westelijke Sahara.

Munteenheid

Dirham. Een euro is ongeveer 10 Dirham waard. Je mag geen Dirhams uitvoeren uit Marokko. Wanneer je bij vertrek nog veel Dirhams over hebt kan je deze wisselen op het vliegveld op vertoon van je wisselrecu’s.

Talen

De meest gesproken taal is Arabisch ook zijn er Berberse talen. De tweede taal van Marokko is Frans en ook wordt er in de omgeving van Tanger wordt Spaans gesproken. Op veel toeristische plaatsen wordt ook engels gesproken.

Openbaar vervoer

Er zijn in Marokko staats- en particulieren buslijnen. In de kleinere steden vertrekt de bus voornamelijk uit het centrum. Er bestaan geen officiële dienstregelingen.

Tijdsverschil

In Marokko is het een uur vroeger dan in Nederland tijdens de wintertijd. In de zomertijd is er een verschil van twee uur.

Klimaat

Het gehele jaar door is er een aangenaam klimaat langs de zuidelijke stranden van de 3500 kilometer lange kust.

Religie en cultuur

Het overgrote deel van Marokko is moslims. Het is een erg gastvrije bevolking en wanneer ze respecteert kan het ook zijn dat je bij hun thuis op de thee wordt gevraagd. Het is gebruikelijk om drie kopjes thee te drinken en dan weer te gaan.

Eten en drinken

Het belangrijkste gerecht in de Marokkaanse keuken is couscous. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van verschillende kruiden. Munt thee is qua dranken erg populair in Marokko.

Indicatie van enkele prijzen

De prijzen in Marokko liggen niet veel lager dan hier in Nederland. Wel zijn er veel bedelaars die je het beste niets kan geven. Je moet er op rekenen dat wanneer je in Marokko bent je 30 euro per dag kwijt zou zijn.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een reis naar Marokko, wanneer je langer verblijft wordt het wel aangeraden om je te laten inenten tegen hepatitis A en B.

Reisdocumenten

Je moet beschikken over een geldig paspoort die bij aankomst nog zes maanden geldig is. Je hebt geen visum nodig voor een verblijf in Marokko.

Excursietips

Wandelen in de hoge atlas
Wandelen in de hoge atlas is erg leuk om te doen. Vanuit Marrakech is het 1 uur en 15 minuten reizen naar de kleurrijke valleien van het Atlas gebergte. Er kan voor een korte of een langere loop route gekozen worden. Er worden stops gehouden om foto’s te maken of gewoon te genieten van het uitzicht. Ook kan je in een authentiek berbers huisje overnachten. Dit is ook een leuke excursie om met kinderen te doen.

Djeema-El-Fna plein

In Marrakech vind je het Djeema-El-Fna plein. Het is een plein bekend om zijn activiteiten en toneelstukjes die er gehouden worden. Je vindt er waarzegsters, typische Arabische bezienswaardigheden en nog veel meer wat toeristen erg aan spreekt. Het plein is daarom ook erg geliefd bij zakkenrollers, dus let goed op je spullen!

Gran Souk

In Tanger kan je de grote markt de Gran Souk vinden. Het is een in de binnenstad gelegen typische Marokkanse markt. Er zijn vele steegjes op de markt, waarvan er veel doodlopen, doordat de markt tegen een helling gebouwd is. ook vind u dichtbij de Gran Souk de Petit Souk, een erg gezellig plein waar je heerlijk bij een van de barretjes kan gaan zitten.

Expeditie door de Sahara vanuit Merzouga

Vanuit Merzouga, een dorp aan de rand van de Sahara, regelt continu expedities. Er kan voor gekozen worden om een halve dagtocht te doen, ook kan er voor gekozen worden om een meerdaagse excursie te doen. Wanneer je echt wil genieten van de prachtige sterrenhemel en de opkomende zon is het belangrijk te weten hoe ver je bent van de bewoonde wereld. Wanneer je verder van de bewoonde wereld zit is het een oase van stilte in de woestijn.