Skip to main content
recepten pannenkoek

Recept Franse Crepes

Bijna iedereen die op vakantie in Frankrijk is geweest, heeft vast kennis gemaakt met de Franse crepes. Een crêpe is te vergelijken met een flensje, ook wel een hele dunne pannenkoek. In Frankrijk wordt deze lekkernij aangeboden in vele restaurants. Een crêpe is een dessert, maar wordt door toeristen ook als lekkernij gegeten. Het is een dunne pannenkoek met gebagatelliseerde boter, suiker, mandarijn of sinaasappel. De crepe kan besprenkeld worden met Grand Manier. Daarnaast wordt de crepe koud geserveerd.

Tegenwoordig zijn er verschillende varianten uit het gerecht voorgekomen. Zo wordt de crêpe ook wel met een bolletjes ijs of plakje cake er tussenin geserveerd. Maar nu je eenmaal in Frankrijk bent geweest, wil je ze natuurlijk ook zelf maken. Daarom hebben wij voor jou een basis recept samengesteld.

Het basis recept.

Benodigdheden

– 250 ml melk
– 125 ml water
– 125 gr bloem
– 60 gr gesmolten boter of margarine
– 3 eieren
– 1 theelepel suiker
– Een snufje zout
– Boter voor het bakken

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan, laat de boter afkoelen. Vul daarna het kom met de melk, eieren, water, suiker en zout. Klop dit mengsel met een garde tot een geheel. Voeg met een zeef gelijkmatig en al roerend de bloem toe aan het mengsel. Voeg de afgekoelde boter toe aan de kom en roer het mengel tot een vloeiend beslag.

Crêpe beslag is dunner dan pannenkoekbeslag, hierdoor kunnen de crêpes dun gebakken worden. het lekkernij kan het beste gemaakt worden in een koekenpan. Deze pan wordt met boter in gemeerd om te voorkomen dat de crêpe aan de pan koekt. Doe dit wel met zo weinig boter, om het beste effect te krijgen. Hoe minder vet, hoe beter. Bak er gelijk een stapel en bedek deze goed af, om uitdroging te voorkomen.

Vlak voor het serveren kunt je er ijs, cake, chocolade, enzovoorts tussen doen.

Geniet van deze lekkernijen!